Keputusan Live Streaming AME 2021-2022 Senarai Pemenang Anugerah Meletop Era

Anugerah yang setiap tahun ditunggu-tunggu oleh peminat mahupun golongan artis dan selebriti dalam industri hiburan tanahair iaitu Anugerah Meletop ERA atau AME kini kembali buat kali lapan bagi edisi tahun 2021.

Anugerah Meletop Era 2021 Bagi Kategori Utama Diadili Oleh Juri Profesional

Anugerah Meletop Era pada kali ini menampilkan kelainan berbanding edisi sebelumnya apabila kategori utama akan diadili juri profesional.

Pendekatan ini diambil bagi mendapatkan keputusan yang adil tanpa sebarang rungutan rasa tidak puas hati peminat.

Tema AME 2021 Anugerah Meletop Era

Anugerah Meletop ERA (AME 2021) edisi kelapan diadakan dengan tema yang berbeza dari tahun-tahun sebelumnya iaitu bertemakan  ‘Fresh Black Tie’ dengan slogan ‘Yang Fresh, Yang Legend’, serta menyaksikan Nabil Ahmad dan Jihan Muse diberikan kepercayaan sebagai pengacara utama Anugerah Meletop ERA 2021 serta pelakon Sherry Al Hadad sebagai pengacara bersama.

Kategori Utama Yang Di Pertandingkan Dalam AME 2021

Anugerah MeleTOP Era 2021 mempertandingkan sebanyak 15 buah kategori utama dimana calon TOP 5 dalam setiap kategori yang dipertandingkan itu akan dipilih berdasarkan undian tertinggi oleh peminat dan penonton seterusnya pemenang dari TOP 5 akan diadili juri profesional.

Siaran Langsung Atau Live Streaming AME 2021 Anugerah Meletop ERA

Anugerah Meletop ERA, AME2021 diadakan pada hari Ahad, bersamaan 30 Januari 2022 bermula jam 9 malam bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) serta turut disiarkan secara siaran langsung menerusi saluran Astro Ria dan Astro 4K UHD.

Selain itu, AME 2021 juga distrimkan melalui internet dimana penonton dan peminat Anugerah Meletop ERA 2020 boleh menyaksikan secara live streaming di saluran rasmi youtube Astro Gempak serta di laman sesawang Sooka.

Kemaskini Terkini! Anugerah Meletop ERA 2021 Ditunda

Pihak Astro dalam satu kenyataan rasmi telah memaklumkan bahawa Anugerah Meletop ERA 2021 (AME2021) yang sebelum ini dijadual diadakan pada 30 Januari 2022 terpaksa ditunda kepada satu tarikh baharu yang akan diumumkan kelak.

Penundaan Anugerah Meletop ERA 2021 atas faktor keselamatan berikutan peningkatan jumlah kes harian COVID-19 di Malaysia sekarang ini.

Keputusan Pemenang AME 2021 Anugerah Meletop ERA

Berikut adalah keputusan pemenang Anugerah Meletop ERA 2021 berdasarkan setiap kategori yang dipertandingkan.

Hadiah Pemenang Anugerah Meletop Era 2021

Pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan akan menerima hadiah berupa wang tunai bernilai RM5,000 beserta trofi manakala pemenang undian paling tertinggi iaitu Anugerah Utama Top Top Meletop Lelaki dan Wanita akan memenangi hadiah wang tunai RM10,000 dan trofi.

Carta Senarai Penuh Pemenang Anugerah Meletop ERA 2021

Dibawah, editor serta carta bagi pemenang kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Meletop ERA 2021 dan pemenang undian paling tinggi Anugerah Utama Top Top Meletop Lelaki dan Wanita.

Senarai Penuh Pemenang Anugerah Meletop ERA AME 2021
Kategori Utama AnugerahPemenang
Penyanyi MeleTOP ERA
Bintang Filem MeleTOP
Pelakon MeleTOP
Artis Baharu MeleTOP
Grup / Duo MeleTOP ERA
Lagu MeleTOP ERA
Filem MeleTOP
Drama MeleTOP
Program MeleTOP
Artis Versatil MeleTOP
Influencer MeleTOP
Personaliti TV MeleTOP
Couple MeleTOP
Si Cilik MeleTOP
BBNU MeleTOP
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP (Lelaki)
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP (Wanita)
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP Grup / Duo
Anugerah Khas MeleTOP 
Anugerah Wira MeleTOP