Live Streaming AME 2020 Keputusan Senarai Pemenang Anugerah Meletop Era. Anugerah yang setiap tahun ditunggu-tunggu oleh peminat mahupun golongan artis dan selebriti dalam industri hiburan tanahair iaitu Anugerah Meletop ERA atau AME kini kembali buat kali tujuh pada tahun 2020.

Anugerah Meletop Era 2020 Diteruskan Dalam Norma Baharu

Anugerah Meletop Era sebelum ini telah dijadual berlangsung pada 12 April 2020, namun majlis penganugerahan ini terpaksa ditangguhkan disebabkan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diumumkan oleh kerajaan bermula pada 18 Mac lalu.

Tema AME 2020 Anugerah Meletop Era

Anugerah Meletop ERA (AME 2020) pada tahun ini diadakan dengan tema yang berbeza dari tahun-tahun sebelumnya iaitu bertemakan ‘Yang Epik, Yang Legend’ sambil menyaksikan Nabil Ahmad dan Jihan Muse diberikan kepercayaan sebagai pengacara utama Anugerah Meletop ERA 2020.

Anugerah Meletop Era Diadakan Tanpa Kehadiran Penonton

Selaras dengan norma baharu, AME 2020 yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) berlangsung tanpa kehadiran penonton.

Kategori Utama Yang Di Pertandingkan Dalam AME 2020

Anugerah MeleTOP Era 2020 mempertandingkan sebanyak 15 buah kategori utama dimana pemenang dalam setiap kategori yang dipertandingkan itu akan dipilih berdasarkan undian tertinggi oleh peminat dan penonton kerana mereka diberikan kuasa sepenuhnya bagi menentukan pemenang pilihan masing-masing.

Kategori Baru Anugerah Meletop Era 2020

Anugerah Meletop ERA 2020 turut menyaksikan tiga kategori baharu diperkenalkan iaitu Artis Versatil Meletop, Influencer Meletop dan Top Top Meletop untuk Grup dan Duo bagi menggantikan kategori Program Radio Meletop, Penyampai Radio Meletop dan Artis Lawak Meletop yang digugurkan pada AME edisi kali ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming AME 2020 Anugerah Meletop ERA

Anugerah Meletop ERA, AME2020 diadakan pada hari Ahad, bersamaan 20 Disember 2020 bermula jam 9 malam bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) serta turut disiarkan secara siaran langsung menerusi saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123).

Siaran langsung keputusan ABPBH 33 Anugerah Bintang Popular BH

Selain itu, AME 2020 juga distrimkan melalui internet dimana penonton dan peminat Anugerah Meletop ERA 2020 boleh menyaksikan secara live streaming di saluran rasmi youtube Astro Gempak.

Keputusan Pemenang AME 2020 Anugerah Meletop ERA 2020

Berikut adalah keputusan pemenang Anugerah Meletop ERA 2020 berdasarkan setiap kategori yang dipertandingkan.

Hadiah Pemenang Anugerah Meletop Era 2020

Pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan akan menerima hadiah berupa wang tunai bernilai RM5,000 beserta trofi manakala pemenang undian paling tertinggi iaitu Anugerah Utama Top Top Meletop Lelaki dan Wanita akan memenangi hadiah wang tunai RM10,000 dan trofi.

Carta Senarai Penuh Pemenang Anugerah Meletop ERA 2020

Dibawah, Infosentral serta carta bagi pemenang kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Meletop ERA 2020 dan pemenang undian paling tinggi Anugerah Utama Top Top Meletop Lelaki dan Wanita.

Kategori AnugerahPemenang
Lagu MeleTOPLembah Kesepian (Haqiem Rusli)
Filem MeleTOPEjen Ali The Movie
Hos MeleTOPAlif Satar
Penyanyi MeleTOPHaqiem Rusli
Bintang Filem MeleTOPSyafiq Kyle
Si Cilik MeleTOPAlisa Aisyah
Pelakon TV MeleTOPBen Amir
Program MeleTOPSepahtu Reunion Live 2019
Artis Baharu MeleTOPHan Byul
Couple MeleTOPHanis Zalikha & Hairul Azreen
Artis Versatil MeletopSiti Nordiana
Influencer MeletopSyahmi Sazli Production
Grup / Duo MeleTOPKhai Bahar & Siti Nordiana
Drama MeleTOPSweet Dreams
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP (Lelaki)
Haqiem Rusli
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP (Wanita)
Siti Nordiana
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP Grup / Duo
Khai Bahar & Siti Nordiana
Anugerah Khas MeleTOP 
Tan Sri Dato’ Seri Dr. Noor Hisham bin Abdullah
Anugerah Wira MeleTOP
Ustaz Ebit Liew

Ucapan Tahniah Kepada Senarai Pemenang Anugerah Meletop ERA 2020

Tahniah kepada artis dan selebriti berjaya memenangi setiap kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Meletop ERA 2020.