Infosentral.my

Siaran langsung keputusan AME 2020 Anugerah Meletop Era

Siaran langsung keputusan AME 2020 Anugerah Meletop Era

Anugerah yang setiap tahun ditunggu-tunggu oleh peminat mahupun golongan artis dan selebriti dalam industri hiburan tanahair iaitu Anugerah Meletop ERA atau AME kini kembali buat kali tujuh pada tahun 2020.

Kali ini, Anugerah Meletop ERA (AME 2020) kembali dengan membawakan tema yang berbeza dari tahun-tahun sebelumnya iaiu tema ‘Yang Epik, Yang Legend’ dengan menyaksikan Nabil Ahmad dan Jihan Muse diberikan kepercayaan sebagai pengacara utama Anugerah Meletop ERA 2020.

Anugerah MeleTOP Era 2020 mempertandingkan sebanyak 15 buah kategori utama dimana pemenang dalam setiap kategori yang dipertandingkan itu akan dipilih berdasarkan undian tertinggi oleh peminat dan penonton kerana mereka diberikan kuasa sepenuhnya bagi menentukan pemenang pilihan masing-masing.

Selain itu, Anugerah Meletop ERA 2020 turut menyaksikan, tiga kategori baharu diperkenalkan iaitu Artis Versatil Meletop, Influencer Meletop dan Top Top Meletop untuk Grup dan Duo bagi menggantikan kategori Program Radio Meletop, Penyampai Radio Meletop dan Artis Lawak Meletop yang digugurkan pada AME edisi kali ini.

Live Streaming AME 2020 Anugerah Meletop ERA

Anugerah Meletop ERA, AME2020 diadakan pada hari Ahad, bersamaan 12 April 2020 bermula jam 9 malam bertempat di Axiata Arena, Bukit Jalil serta turut disiarkan secara siaran langsung menerusi saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123).

Selain itu, AME 2020 juga distrimkan melalui internet dimana penonton dan peminat Anugerah Meletop ERA 2020 boleh menyaksikan secara live streaming di saluran rasmi youtube Astro Gempak.

Keputusan Penuh Pemenang AME 2020 Anugerah Meletop ERA 2020

Berikut adalah keputusan pemenang Anugerah Meletop ERA 2020 berdasarkan setiap kategori yang dipertandingkan. Pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan akan menerima hadiah berupa wang tunai bernilai RM5,000 beserta trofi manakala pemenang undian paling tertinggi iaitu Anugerah Utama Top Top Meletop Lelaki dan Wanita akan memenangi hadiah wang tunai RM10,000 dan trofi.

Carta Keputusan Pemenang Anugerah Meletop ERA 2020

Dibawah, Infosentral serta  carta bagi pemenang kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Meletop ERA 2020 dan pemenang undian paling tinggi Anugerah Utama Top Top Meletop Lelaki dan Wanita.

Kategori AnugerahPemenang
Lagu MeleTOP.
Filem MeleTOP.
Hos MeleTOP.
Fesyen MeleTOP.
Penyanyi MeleTOP.
Bintang Filem MeleTOP.
Si Cilik MeleTOP.
Pelakon TV MeleTOP.
Program MeleTOP.
Artis Baharu MeleTOP.
Couple MeleTOP.
Artis Versatil Meletop.
Influencer Meletop.
Grup / Duo MeleTOP.
Drama MeleTOP.
Program Radio MeleTOP.
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP (Lelaki)
.
Pemenang Kategori Top Top MeleTOP (Wanita)
.

Dikesempatan ini, Infosentral mengucapkan tahniah kepada artis dan selebriti berjaya memenangi setiap kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Meletop ERA 2020.

© Infosentral.my - All Rights Reserved.