JDT Juara Piala Malaysia 2023 Mempertahankan Kejuaraan

JDT Muncul Juara Piala Malaysia 2023 Sekali gus Mempertahankan Kejuaraan Setelah Menewaskan Terengganu fc.
live streaming jdt vs terengganu

Saat yang dinanti-nantikan telah tiba, pertembungan gergasi bola sepak dari selatan tanahair iaitu Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang Terengganu FC dalam perlawanan akhir Piala Malaysia 2023 bagi merebut gelaran juara serta merangkul trofi kejuaraan edisi terkini saingan Piala Malaysia.

Final Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan JDT menentang Terengganu FC sememangnya amat dinantikan oleh seluruh peminat sukan bola sepak tanahair.

Terutamanya penyokong setia mereka sendiri kerana penonton akan disajikan dengan aksi perlawanan yang menarik dan sengit apatah lagi kedua-dua pasukan ini bermain di pentas final Piala Malaysia 2023. Sudah tentu perlawanan ini akan berlangsung lebih sengit lagi.

Johor Darul Ta’zim turun beraksi selaku pasukan pilihan yang akan mempertahankan kejuaraan dimiliki manakala Terengganu FC pula mahu melakar sejarah baharu buat pasukan mereka.

Final Piala Malaysia 2023 merupakan musim penutup tirai Liga Malaysia yang paling mendebarkan kerana membabitkan pasukan yang mahu menambah kejuaraan (JDT) dengan pasukan (Terengganu) yang ingin merealisasikan sejarah baharu.

Pasukan manakah yang akan merangkul kejuaraan edisi terkini Piala Malaysia, JDT atau Terengganu FC?. Anda pasti mempunyai ramalan tersendiri. Sama-sama kita nantikan kesudahan perlawanan ini.

Untuk perkembangan bersama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Terengganu FC bagi perlawanan akhir saingan Piala Malaysia 2023 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

JDT Vs Terengganu FC Final Piala Malaysia 2023
logo piala malaysia
Stadium Nasional Bukit Jalil
PasukanFTPasukan
JDT logo jdt31terengganu fc logo Terengganu FC
Penjaring GolPenjaring Gol
6′(P) Bergson
73′ Feroz Baharuddin
90’+4 Arif Aiman
Ivan Mamut (P)21′
Pasukan Juara Piala Malaysia 2023
Johor Darul Ta’zim