Keputusan Live Streaming JDT Vs Melaka United Liga Super 2022 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT menerima kunjungan pasukan Melaka United FC dalam aksi Liga Super 2022 bagi perlawanan tertunda (LS17) yang dijadual berlangsung pada hari Isnin, 29 Ogos 2022.

Penyokong Skuad Harimau Selatan Mahu JDT Kekalkan Momentum Kemenangan

Dengan kelebihan beraksi di tempat sendiri penyokong setia JDT pasti meletakkan harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan tiga mata penuh dalam perlawanan tertunda LS17 saingan Liga Super 2022 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha memburu kejuaraan Liga Super 2022 buat kali kesembilan berturut-turut yang bakal dinobatkan lebih awal.

Disebalik Tugas Besar, Melaka United FC Mahu Mencipta Kejutan

Melaka United FC dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara Liga Super, JDT pada aksi Liga Super ini.

Namun, perlawanan ini merupakan peluang Melaka United FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat meraih satu mata di tempat lawan dalam usaha untuk memburu kedudukan pasukan terbaik dalam carta Liga Super 2022.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Liga Super

Saingan Liga Super 2022 menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki selama lapan musim beturut-turut.

Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs Melaka United FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Melaka United FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan Melaka United FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan Melaka United FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2022 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Melaka United FC Liga Super 29 Ogos 2022

Aksi Liga Super bagi perlawanan tertunda LS17 membabitkan pasukan JDT menentang (vs) Melaka United telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 29 Ogos 2022 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim bermula jam 8:15 malam.

Perlawanan JDT vs Melaka United FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi dan Unifi Sports 1 seawal jam 7:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan (Link) Tontonan Online
πŸ”—Live Streaming JDT Vs Melaka United FC Liga Super 2022 Youtube Rasmi Unifi

Keputusan Terkini JDT Vs Melaka United FC Liga Super 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Melaka United FC bagi aksi Liga Super 2022 perlawanan tertunda LS17 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs Melaka United FC Liga Super 2022
Stadium Sultan Ibrahim
PasukanMasa PenuhPasukan
JDT4–0Melaka Utd
Penjaring GolPenjaring Gol
13′ Forestieri
32’42,85, Bergson
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.