Keputusan Live Streaming Kedah Vs Kaya FC 2022 Piala AFC (AFC Cup) Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Kedah Darul Aman FC meneruskan cabaran Piala AFC (AFC Cup) 2022 dengan menentang pasukan Kaya F.C.–Iloilo bagi perlawanan kedua kumpulan G yang telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 27 Jun 2022.

Kedah Darul Aman FC Perlu Mencatatkan Kemenangan

Pada aksi kedua kumpulan G saingan Piala AFC 2022, Kedah tiada pilihan lain kecuali mencatatkan keputusan kemenangan ke atas Kaya FC untuk mencerahkan laluan dan membuka kembali peluang bagi melayakkan pasukan ke peringkat seterusnya.

Kedah Vs Kaya FC Dalam Misi Memburu Kemenangan

Pertembungan Kedah dan Kaya FC merupakan misi penting buat kedua-dua pasukan, kerana dengan hanya kemenangan sahaja yang dapat membuka kembali peluang untuk bersaing bagi merebut kedudukan selaku juara kumpulan.

Format Saingan Piala AFC (AFC Cup) 2022 Secara Ringkas

  1. Saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) 2022 merupakan edisi ke-19 membabitkan penyertaan 39 pasukan telah di undi mengikut 10 kumpulan masing-masing yang menyaksikan setiap kumpulan di huni oleh empat pasukan kecuali kumpulan F, H dan J hanya tiga pasukan sahaja.
  2. Perlawanan peringkat kumpulan dimainkan secara round robin tunggal (satu perlawanan setiap pasukan).
  3. Pasukan yang berjaya menjadi juara kumpulan akan layak ke peringkat saingan kalah mati (separuh akhir) manakala pasukan naib juara berpeluang layak berdasarkan pengiraan dan perbandingan serta pungutan mata paling tinggi di antara naib juara kumpulan-kumpulan lain.
  4. Saingan peringkat kalah mati (separuh akhir) antara zon secara keseluruhannya membabitkan 10 pasukan perlawanan diadakan secara timbal balik.
  5. Perlawanan akhir akan menemukan pemenang separuh akhir Zon Asia Barat menentang pemenang separuh akhir Zon ASEAN.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Kaya FC 27 Jun 2022 Piala AFC

Saingan peringkat kumpulan saingan Piala AFC 2022 bagi perlawanan kedua kumpulan G membabitkan pasukan Kedah menentang Kaya FC telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 27 Jun 2022 bermula jam 9 malam waktu Malaysia bertempat di Stadium Kapten I Wayan Dipta, Bali Indonesia.

Aksi perlawanan Kedah vs Kaya FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran sukan Astro Arena 2 seawal jam 8:00 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗Live Streaming Kedah Vs Kaya FC Piala AFC 2022
🔗Live Streaming Kedah Vs Kaya FC AFC Cup 2022 Alternatif

Keputusan Terkini Kedah Vs Kaya FC Piala AFC 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan Kedah vs Kaya FC bagi perlawanan kedua saingan peringkat kumpulan saingan Piala AFC 2022 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs Kaya F.C.–Iloilo AFC Cup 2022
Stadium Kapten I Wayan Dipta
PasukanMasa PenuhPasukan
Kedah FC41Kaya FC
Penjaring GolPenjaring Gol
57′,90’+2 Fayadh
63′ Al Mardi
82′ Ronald Ngah
Javier Gayoso 86′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.
Pautan (Link) Info Berkaitan
🔗Jadual Penuh, Keputusan Dan Kedudukan Carta Kedah AFC Cup 2022