Siaran langsung keputusan Kedah vs Kelantan United 14.7.2023

Siaran langsung keputusan Kedah vs Kelantan United 14 Julai 2023. Info live streaming kedah vs kelantan united liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Kedah Vs Kelantan United Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[P]ersaingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki pusingan kedua bagi perlawanan ke-17 turut menyaksikan pasukan tuan rumah Kedah Darul Aman FC melayani kunjungan pasukan pelawat Kelantan United FC dalam aksi yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 14 Julai 2023.

Peluang Kelantan United FC Memburu Kemenangan Di Gelanggang Lawan

Pertembungan ini merupakan peluang terbaik bagi pasukan Kelantan United FC untuk meraih kemenangan tiga mata di tempat lawan selepas mengharungi aksi Liga Super sebelum ini dengan hanya satu kemenangan.

Kelantan United FC Perlu Fokus Sepenuhnya Bagi Merealisasikan Misi

Bagi mencapai matlamat meraih kemenangan tiga mata, pasukan Kelantan United FC perlu memberikan fokus sepenuhnya selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Kedah Darul Aman FC Perlu Waspada Ancaman Kelantan United FC

Kedah Darul Aman FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kelantan United FC dirumuskan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Bagi Kelantan FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Kedah Vs Kelantan United Bakal Berlangsung Sengit

Perlawanan membabitkan Kedah Darul Aman FC dan Kelantan United FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Kedah Darul Aman FC Dan Kelantan United FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Kedah Darul Aman FC dan Kelantan United FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Kelantan United Liga Super 2023

Perlawanan minggu ke-17 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Kelantan United FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 14 Julai 2023 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Kedah vs Kelantan United turut disiarkan secara siaran langsung di RTM Sukan dan RTM TV2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi RTMklik menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Kedah Darul Aman FC Vs Kelantan United FC Liga Super 14 Julai 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kelantan United bagi aksi minggu ke-17 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Darul Aman FC Vs Kelantan United FC Liga Super 2023 (LS17)
 Stadium Darul Aman, Alor Setar
Tuan RumahFTPelawat
Kedah FC kedah fc logo31kelantan united logo Kelantan Utd
Penjaring GolPenjaring Gol
54′,74′ Ifedayo
86′ Amirbek
Ismahil Akinade 90+1′
Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming Kedah Vs Kelantan United Liga Super 2023 LS17 (RTM Sukan)