Keputusan Dan Live Streaming Kedah Vs PJ City FC Liga Super 2020. Skuad Lang Merah, Kedah menerima kunjungan pasukan Petaling Jaya FC atau PJ City FC dalam perlawanan keenam (LS6) saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 5 September 2020.

Aksi perlawanan Kedah menentang PJ City FC bagi saingan ke-6 Liga Super 2020 dimainkan tanpa kunjungan penyokong kedua-dua pasukan ke stadium berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu kerajaan dalam menangani pandemik COVID-19 di Malaysia.

Meskipun tanpa kehadiran penyokong setia, Norma Baharu ini tidak akan sesekali menjadi penghalang buat pasukan Kedah selaku tuan rumah pada perlawanan ini bagi meneruskan momentum kemenangan dengan meraih tiga mata berharga di laman sendiri.

Bagi pasukan PJ City FC yang bertandang di tempat lawan, pastinya jurulatih mereka menurunkan kesebelasan pemain terbaik selain sedaya upaya mendapatkan keputusan positif bagi memperbaiki kedudukan mereka dalam carta Liga Super 2020.

Mengenai kedudukan kedua-dua pasukan dalam carta liga setelah mengharungi lima perlawanan sebelum ini menyaksikan Kedah menghuni tangga keempat liga dengan tujuh mata. Manakala PJ City FC pula berada dikedudukan kesepuluh liga setelah meraih kutipan lima mata.

Infosentral menjangkakan perlawanan membabitkan Kedah dan PJ City FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka berusaha bersunguh-sungguh bagi memperoleh kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs PJ City FC Liga Super 5 September 2020

Perlawanan ke-6 saingan Liga Super Malaysia 2020 membabitkan pasukan Kedah menentang (vs) PJ City FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 5 September 2020 bertempat di Stadium Darulaman, ‎Alor Setar.

Informasi Lain Di Infosentral
  Siaran langsung keputusan JDT vs Terengganu FC 24 April 2021

Sebagai info, aksi Kedah vs PJ City FC turut disiarkan secara siaran langsung serta boleh menonton secara live streaming melalui Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Info Live Streaming Kedah Vs PJ City FC Liga Super 2020

Terima kasih Unifi kerana memahami situasi semasa semua peminat bola sepak tanahair apabila menyediakan tontonan siaran langsung aksi perlawanan Liga Super secara percuma melalui saluran rasmi Youtube Unifi.

Bagi peminat sukan bola sepak tanahair, terutamanya penyokong Kedah dan PJ City FC yang mempunyai akses internet boleh menonton perlawanan Kedah menentang PJ City FC, saingan minggu keenam Liga Super di saluran Youtube rasmi Unifi, sila klik pada pautan (link) di bawah.

Youtube Unifi:https://www.youtube.com/c/unifiistheone

Keputusan Terkini Kedah Vs PJ City FC CIMB Liga Super 2020

Untuk pengkongsian info, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Kedah vs PJ City FC bagi perlawanan keenam saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini

Keputusan Langsung Kedah Vs PJ City FC CIMB Liga Super 2020 LS6

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Kedah21PJ City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
25′ Kpah Sherman
73′ Kipré
Brandão 17′
Stadium Darulaman, Alor Setar