Keputusan Dan Live Streaming Kelantan Vs UiTM FC Piala Malaysia 2020. Pasukan UiTM FC dan Kelantan bertemu dalam saingan Piala Malaysia 2020 bagi perlawanan kalah mati pusingan pertama yang telah dijadual berlangsung buat kedua-dua pasukan pada hari Ahad, 8 November 2020.

Perlawanan Kelantan Dan UiTM FC Jadi Tumpuan Penyokong

Pertemuan membabitkan Kelantan dan UiTM FC sememangnya sebuah perlawanan tumpuan yang amat dinanti-nantikan oleh penyokong Kelantan khususnya yang mahu melihat keupayaan Kelantan di bawah pengurusan baharu selain merealisasikan misi penting iaitu mendapatkan kemenangan bagi melayakkan pasukan ke peringkat suku akhir Piala Malaysia 2020.

Perlawanan Kelantan vs UiTM FC Piala Malaysia 2020 Berlangsung Tanpa Penyokong

Aksi perlawanan Kelantan menentang UiTM FC bagi saingan kalah mati pusingan pertama (1) Piala Malaysia akan berlangsung tanpa kunjungan penyokong kedua-dua pasukan di stadium berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu kerajaan dalam menangani pandemik COVID-19 di Malaysia.

Aksi Kelantan Dan UiTM FC Piala Malaysia Pasti Berlangsung Sengit

Infosentral menjangkakan perlawanan membabitkan Kelantan dan UiTM FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka berusaha bersunguh-sungguh bagi memperoleh kemenangan supaya layak ke peringkat suku akhir Piala Malaysia 2020.

Format Baru Piala Malaysia 2020

Sebagai info, saingan Piala Malaysia 2020 berlangsung dengan format baru. Format baharu ini hanya digunapakai pada musim ini dengan menyaksikan saingan Piala Malaysia 2020 membabitkan 16 pasukan yang layak akan berlangsung secara kalah mati serta tanpa aksi peringkat kumpulan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kelantan Vs UiTM FC Piala Malaysia 8 November 2020

Perlawanan kalah mati pusingan 1 Piala Malaysia 2020 membabitkan pasukan Kelantan menentang (vs) UiTM FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 8 November 2020 bertempat di Stadium Majlis Perbandaran Manjung.

Untuk makluman, aksi Kelantan vs UiTM FC turut disiarkan secara siaran langsung melalui Unifi Sports 5 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Info Live Streaming Kelantan Vs UiTM FC Piala Malaysia 2020

Terima kasih Unifi kerana memahami situasi semasa semua peminat bola sepak tanahair apabila menyediakan tontonan siaran langsung aksi perlawanan Piala Malaysia secara percuma melalui saluran rasmi Youtube Unifi.

Bagi peminat sukan bola sepak tanahair, terutamanya penyokong Kelantan dan UiTM FC yang mempunyai akses internet boleh menonton perlawanan Kelantan menentang UiTM FC secara live streaming di saluran Youtube rasmi Unifi, sila klik pada pautan (link) di bawah.

Youtube Unifi: https://www.youtube.com/c/unifiistheone

Keputusan Terkini Kelantan Vs UiTM FC TM Piala Malaysia 2020

Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Kelantan vs UiTM FC bagi perlawanan kalah mati pusingan 1 saingan Piala Malaysia 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Info Berkaitan
Jadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Piala Malaysia 2020
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini

Keputusan Langsung Kelantan Vs UiTM FC TM Piala Malaysia 2020 Pusingan 1

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
UiTM FC32Kelantan
Penjaring GolPenjaring Gol
13′, 66′ Arif Anwar
15′ Rafie
Ashraf ’62,’61
Stadium Majlis Perbandaran Manjung