Pasukan Johor Darul Ta’zim  (JDT) meneruskan cabaran dalam kempen Liga Juara-Juara Asia (ACL) 2020 bagi perlawanan kedua kumpulan G dengan menentang menentang kelab elit dari Korea Selatan iaitu pasukan Suwon Samsung Bluewings.

Aksi ini bakal menyaksikan JDT berdepan dengan sebuah pasukan yang tidak kurang hebatnya. Namun bagi semua barisan pemain-pemain JDT, faktor ini bukan penghalang untuk mereka mencipta kemenangan di hadapan penyokong setia Skuad Harimau Selatan.

Mengenai Suwon Samsung Bluewings, pasukan ini rata-ratanya dibarisi oleh pemain yang berasal dari Korea Selatan. Walaubagaimanapun, JDT perlu beraksi dengan sebaik mungkin bagi menyaingi kehebatan kelab dari Korea Selatan ini.

Dengan pengalaman JDT yang beraksi pada kancah saingan kelab-kelab elit Asia serta terpilih selaku Kelab Terbaik Piala AFC Sepanjang Dekad, Infosentral yakin faktor ini pasti menambah lagi keyakinan skuad Harimau Selatan untuk mencipta kejutan ke atas pasukan Suwon Samsung Bluewings.

Peminat dan penyokong setia skuad Harimau Selatan pastinya akan memberi tumpuan kepada perlawanan sambil mengharapkan JDT berjaya meraih kemenangan kerana ia akan menyuntik semangat barisan skuad Harimau Selatan serta menambah keyakinan untuk menghadapi perlawanan seterusnya dalam Liga Juara-Juara Asia (ACL).

Live Streaming JDT Vs Suwon Samsung Bluewings ACL 2020

Perlawanan kedua kumpulan G kempen Liga Juara-Juara Asia (ACL) 2020 membabitkan JDT menentang (vs) Suwon Samsung Bluewings telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 3 Mac 2020 jam 8:45 malam bertempat di Stadium Sultan Ibrahim, Larkin.

Aksi perlawanan JDT vs Suwon Samsung Bluewings turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro FoxSports seawal jam 8 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan. Sekiranya perlawanan JDT vs Suwon Samsung Bluewings distrimkan di internet, Infosentral akan sertakan video live streaming dalam ruangan ini.

Keputusan Terkini JDT Vs Suwon Samsung Bluewings ACL 2020

Infosentral turut akan mengemaskini keputusan JDT vs Suwon Samsung Bluewings bagi aksi kedua kumpulan G saingan Liga Juara-Juara Asia (ACL) 2020 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan menerusi ruangan di bawah.

KEPUTUSAN LANGSUNG JDT VS SUWON SAMSUNG BLUEWINGS ACL 2020

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
JDT 21 Suwon Samsung
Stadium Sultan Ibrahim
Penjaring GolPenjaring Gol
13′ Cabrera (P)
73′ Maurício
Terry 51′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan atau video terkini.
VIDEO RANGKUMAN GOL JDT VS SUWON SAMSUNG BLUEWINGS ACL 2020
 PLATFORM BERKAITAN
Jadual Keputusan Kedudukan Carta JDT ACL 2020