Infosentral.my

Carta Liga Premier Malaysia 2020 keputusan kedudukan jadual

Carta Liga Premier Malaysia 2020 keputusan kedudukan jadual

Liga Premier Malaysia atau Liga Perdana Malaysia merupakan sebuah kejohanan bola sepak nombor dua dan kurang popular di Malaysia.

Dalam kejohanan ini ianya disertai oleh pasukan kelab namun Liga Premier dapat menentukan hala tuju sesebuah pasukan yang mempamerkan prestasi terbaik kerana dua pasukan yang berjaya menamatkan saingan Liga di tempat kedua teratas akan layak secara automatik ke saingan Liga Super bagi mengantikan dua pasukan Liga Super yang diturunkan ke Liga Perdana disebabkan berada tempat tercorot dalam Liga Super.

Selain itu, dua pasukan terataskan dari Liga kelas ketiga iaitu Liga FAM akan dinaikkan ke Liga Perdana musim baharu.

Keseluruhannya, dalam saingan Liga Perdana Malaysia 2020 sebanyak 12 pasukan akan bertanding, terdiri daripada 8 pasukan dari musim 2019 ditambah dengan dua diturunkan dari Liga Super Malaysia 2019 dan dua dinaikkan pangkat dari Piala FAM 2019.

Keputusan Liga Perdana Malaysia 2020 Kedudukan Carta Terkini Jadual Perlawanan

Melalui Infosentral (ISR), peminat bola sepak tanahair akan dihubungkan dengan informasi bagi mendapatkan semua maklumat keputusan mengikut keputusan rasmi (Official Results) perlawanan serta kedudukan carta dan jadual terkini Liga Premier Malaysia 2020 yang akan dikemaskini pada tarikh / hari perlawanan yang telah dijadual berlangsung.

TARIKH LIGA PERDANA MALAYSIA 2020

MulaAkhir
29 Februari 2020?

PASUKAN LAYAK BERAKSI DI LIGA PERDANA MALAYSIA 2020

JDT IISelangor II (PKNS)Kelantan
Perak II (PKNP FC)Pulau PinangSarawak
Kelantan UnitedKuching FCNegeri Sembilan
UKM FCKuala LumpurTerengganu FC II (T-Team)
KEDUDUKAN TERKINI CARTA LIGA PERDANA MALAYSIA 2020
Carta Liga Premier Malaysia 2020 keputusan kedudukan jadual Kedudukan carta Liga Perdana Malaysia 2020 bagi setiap pasukan akan dikemaskini secara automatik pada hari perlawanan berlangsung menurut keputusan rasmi (Official Results) Malaysian Football League (MPL).
KEPUTUSAN DAN JADUAL LIGA PREMIER MALAYSIA 2020
Carta Liga Premier Malaysia 2020 keputusan kedudukan jadual Keputusan Liga Perdana Malaysia 2020 bagi setiap pasukan akan dikemaskini secara automatik pada hari perlawanan berlangsung berdasarkan keputusan rasmi (Official Results) Malaysian Football League (MPL).
© Infosentral.my - All Rights Reserved.