Keputusan Dan Live Streaming Melaka United Vs Terengganu Liga Super 2020. Pasukan Melaka United menerima kunjungan Terengganu FC dalam perlawanan keenam (LS6) saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 4 September 2020.

Aksi perlawanan Melaka United menentang Terengganu FC bagi saingan ke-6 Liga Super 2020 dimainkan tanpa kehadiran penyokong kedua-dua pasukan di stadium berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu kerajaan dalam menangani pandemik COVID-19 di Malaysia.

Walaupun tanpa kehadiran penyokong setia, Norma Baharu ini tidak akan sesekali menjadi penghalang buat pasukan Melaka United selaku tuan rumah pada perlawanan ini untuk meneruskan rentak kemenangan dengan meraih tiga mata berharga di laman sendiri.

Bagi pasukan Terengganu pula yang bertandang di tempat lawan, pastinya jurulatih mereka menurunkan kesebelasan pemain terbaik selain sedaya upaya mendapatkan kemenangan bagi merapatkan jurang perbezaan mata dengan pendahulu liga, JDT.

Mengenai kedudukan kedua-dua pasukan dalam carta liga setelah mengharungi lima perlawanan sebelum ini menyaksikan Melaka menghuni tangga keenam liga dengan enam mata. Manakala Terengganu FC pula berada dikedudukan kedua liga setelah meraih kutipan sepuluh mata.

Infosentral menjangkakan perlawanan membabitkan Melaka United dan Terengganu FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka berusaha bersunguh-sungguh bagi memperoleh kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Melaka United Vs Terengganu FC Liga Super 4 September 2020

Perlawanan ke-6 saingan Liga Super Malaysia 2020 membabitkan pasukan Melaka United menentang (vs) Terengganu FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 4 September 2020 bertempat di Stadium Hang Jebat, ‎Melaka.

Sebagai info, aksi Melaka United vs Terengganu FC turut disiarkan secara siaran langsung serta boleh menonton secara live streaming melalui Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Info Live Streaming Melaka United Vs Terengganu FC Liga Super 2020

Terima kasih Unifi kerana memahami situasi semasa semua peminat bola sepak tanahair apabila menyediakan tontonan siaran langsung secara percuma aksi perlawanan Liga Super melalui saluran rasmi Youtube Unifi.

Bagi peminat sukan bola sepak tanahair, terutamanya penyokong Melaka United dan Terengganu yang mempunyai akses internet boleh menonton perlawanan Melaka United menentang Terengganu FC, saingan minggu keenam Liga Super di saluran Youtube rasmi Unifi, sila klik pada pautan (link) di bawah.

Youtube Unifi:https://www.youtube.com/c/unifiistheone

Keputusan Terkini Melaka United Vs Terengganu FC CIMB Liga Super 2020

Untuk pengkongsian info, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Melaka United vs Terengganu FC bagi perlawanan keenam saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini

Keputusan Langsung Melaka United Vs Terengganu FC CIMB Liga Super 2020 LS6

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Melaka United10Terengganu FC
Penjaring GolPenjaring Gol
61′ Uche Agba
Stadium Hang Jebat, Melaka