Aksi saingan CIMB Liga Super 2020 kini telah memasuki perlawanan yang keempat (LS4) dengan menyaksikan pasukan Melaka United melayani kunjungan Pahang dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 14 Mac 2020.

Buat pertama kali musim ini, aksi Melaka United menentang Pahang bagi saingan ke-4 Liga Super 2020 akan berlangsung tanpa kehadiran penyokong kedua-dua pasukan berikutan kebimbangan penularan wabak COVID-19 sekaligus mendorong pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga.

Sekalipun tanpa kehadiran penyokong, perkara ini pasti tidak akan menjadi penghalang buat pasukan Melaka United selaku tuan rumah pada perlawanan ini untuk meraih kemenangan tiga mata berharga di laman sendiri.

Beralih kepada pasukan Pahang pula, mereka pastinya akan berusaha dengan sebaik mungkin bagi memperoleh keputusan positif di tempat lawan.

Mengenai kedudukan pasukan dalam carta liga setakat tiga perlawanan sebelum ini menyaksikan Melaka United berada di kedudukan ketiga liga dengan kutipan 6 mata manakala pasukan pula berada di tangga ke-9 liga dengan 3 mata.

Apapun, perlawanan CIMB Liga Super 2020 saingan keempat (LS4) membabitkan Melaka United menentang Pahang pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong kedua-dua pasukan yang mahu pasukan pilihan mereka meraih kemenangan.

Live Streaming Pahang Vs Melaka United Liga Super 14 Mac 2020

Aksi keempat saingan Liga Super Malaysia 2020 membabitkan pasukan Melaka United menentang (vs) Pahang  telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 14 Mac 2020 bertempat di Stadium Hang Jebat.

Untuk info, perlawanan Melaka United vs Pahang turut disiarkan secara siaran langsung melalui RTM TV1, RTM Sports HD dan Unifi Sports 3 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Keputusan Terkini Melaka United Vs Pahang CIMB Liga Super 2020

Dalam perkembangan yang sama, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Melaka United vs Pahang bagi perlawanan keempat saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

KEPUTUSAN LANGSUNG MELAKA UNITED VS PAHANG CIMB LIGA SUPER 2020 LS4

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Melaka Utd 01 Pahang
Penjaring GolPenjaring Gol
Dickson 67′
Stadium Hang Jebat
 PLATFORM BERKAITAN
 Keputusan Kedudukan Carta Dan Jadual Penuh Liga Super 2020