Siaran langsung keputusan Perak FC vs Kelantan United 7.7.2023

Siaran langsung keputusan Perak FC vs Kelantan United 7 Julai 2023. Info live streaming perak vs kelantan united liga super 2023 keputusan.

Live Streaming Perak FC Vs Kelantan United Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[P]ersaingan Liga Super 2023 kini telah memasuki aksi yang ke-16 (LS16) dengan menyaksikan pasukan Perak FC menerima kunjungan Kelantan United FC dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 7 Julai 2023.

Misi Perak FC Meraih Kemenangan 3 Mata Berharga

Perlawanan ini merupakan peluang buat pasukan Perak FC bagi mendapatkan tiga mata di gelanggang sendiri selepas hanya mencatatkan dua kemenangan sepanjang mengharungi 15 perlawanan Liga Super sebelum ini.

Perak FC Perlu Fokus Sepenuhnya

Bagi mencapai misi meraih tiga mata, barisan pemain Perak FC perlu memberikan fokus seratus peratus serta tidak melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi kelebihan kepada pihak lawan.

Perak FC Perlu Waspada Ancaman Kelantan United FC

Perak FC perlu waspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kelantan United FC memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Bagi Kelantan United FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Perak FC Vs Kelantan United FC Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Perak FC dan Kelantan United FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan Perak FC Dan Kelantan United FC

Penyokong Perak dan Kelantan United sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Perak FC Vs Kelantan United FC Liga Super 2023

Perlawanan ke-16 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Perak FC menentang (vs) Kelantan United FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 7 Julai 2023 bertempat di Stadium Perak, Ipoh bermula jam 9:00 malam.

Perlawanan Perak vs Kelantan United turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Perak FC Vs Kelantan United FC Liga Super 7 Julai 2023

Editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Perak vs Kelantan United bagi aksi ke-16 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Perak FC Vs Kelantan United FC Liga Super 2023 (LS16)
Stadium Perak, Ipoh
PasukanFTPasukan
Perak FC perak fc logo11kelantan united logo Kelantan Utd
Penjaring GolPenjaring Gol
9′ Afif AsyrafIndra Putra (P) 84′
Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming Perak FC Vs Kelantan United FC Liga Super 2023 LS16 (Sooka Astro)