Keputusan Live Streaming KL City FC Vs Al-Seeb Final Piala AFC 2022 (AFC Cup) Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Kuala Lumpur City (KL City FC) meneruskan cabaran akhir bagi saingan Piala AFC (AFC Cup) 2022 dengan menentang wakil negara Oman iaitu pasukan Al-Seeb Club bagi perlawanan kemuncak peringkat akhir (final) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 22 Oktober 2022.

Peluang Kuala Lumpur City FC Mencipta Sejarah

Selepas berjaya menyingkirkan lawan pada peringkat akhir ANTARA ZON, KL City FC berdepan satu lagi cabaran besar iaitu misi hidup mati pada perlawanan ini yang memerlukan KL City FC tiada pilihan kecuali kemenangan untuk menjulang kejuaraan dalam kemuncak perlawanan akhir saingan Piala AFC 2022.

Pasukan KL City FC sudahpun melakar sejarah tersendiri apabila layak beraksi di pentas final Piala AFC 2022, namun perlawanan ini merupakan peluang terbaik Kuala Lumpur City FC untuk melakar sejarah jauh lebih besar iaitu menjuarai kejohanan Piala AFC buat kali pertama.

KL City FC Berpotensi Muncul Juara Piala AFC 2022

Berdasarkan prestasi pasukan Kuala Lumpur City FC yang konsisten dalam perlawanan terkini saingan Liga-Malaysia dan kejayaan melangkah ke kemuncak perlawanan akhir Piala AFC 2022, penyokong mengharapkan KL City FC dapat memanfaatkan kelebihan beraksi di hadapan penyokong sendiri serta meneruskan momentum kemenangan selain berjuang berhabis-habisan dalam perlawanan ini bagi merealisasikan impian untuk merangkul kejuaraan Piala AFC buat kali pertama.

KL City FC Vs Al-Seeb Dalam Misi Merebut Kejuaraan Piala AFC 2022

Pertembungan KL City FC dan Al-Seeb Club merupakan misi penting buat kedua-dua pasukan, kerana dengan hanya kemenangan sahaja yang dapat melayakkan salah satu pasukan ini merangkul kejuaraan Piala AFC 2022.

Siaran Langsung Atau Live Streaming KL City FC Vs Al-Seeb Final Piala AFC 22 Oktober 2022

Saingan peringkat akhir (final) kemuncak saingan Piala AFC 2022 membabitkan pasukan KL City FC menentang Al-Seeb telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 22 Oktober 2022 bermula jam 7 malam bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Aksi membabitkan KL City FC vs Al-Seeb turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran sukan Astro Arena 2 seawal jam 6:00 petang bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan dan juga di TV9 bermula jam 6.55 petang.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Siaran Langsung KL City FC Vs Al Seeb Piala AFC 2022 Akhir
🔗 Live Streaming KL City FC Vs Al-Seeb Final AFC Cup 2022

Keputusan Terkini KL City FC Vs Al-Seeb Final Piala AFC 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan KL City FC vs Al Seeb bagi perlawanan akhir kemuncak saingan Piala AFC 2022 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung KL City FC Vs Al-Seeb Final AFC Cup 2022
Stadium Nasional Bukit Jalil
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KL City FCkl city fc logo03al seeb logo Al-Seeb
Penjaring GolPenjaring Gol
Al Busaidi 22′
A.Aziz 37′
Muhsen 69′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.
Pautan (Link) Info Berkaitan
🔗 Jadual Penuh, Keputusan Dan Kedudukan Carta KL City FC AFC Cup 2022