Tarikh Duit Pembayaran Bantuan Prihatin Masuk Penjawat Awam Dan Pesara Kerajaan. Kakitangan awam Gred 56 dan ke bawah, termasuk dengan pekerja kontrak serta pesara perkhidmatan awam yang memilih skim pencen akan menerima Bantuan Khas Kewangan Tahun 2020 secara tunai sebanyak RM500 ‘one-off’ sepertimana yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menerusi Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN).

Pemberian Bantuan Khas Kewangan ini adalah sebagai tanda kerajaan menghargai sumbangan perkhidmatan yang telah diberikan oleh golongan ini kepada rakyat selain membuktikan bahawa kerajaan komited dalam menjaga kebajikan semua penjawat awam yang terus setia menjalankan amanah kepada negara.

Bila Tarikh Dapat Duit Prihatin RM500 Kakitangan Awam Dan Pesara Tahun 2020

Bantuan Khas Kewangan duit prihatin secara tunai sebanyak RM500 kepada penjawat awam Gred 56 dan ke bawah termasuk mereka yang bekerja secara kontrak serta pesara perkhidmatan awam yang memilih skim pencen akan dibayar pada 23 April 2020.

Pekeliling Bantuan Khas Kewangan Penjawat Awam Dan Pesara Kerajaan Tahun 2020

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2020 berhubung dengan maklumat Bantuan Khas Kewangan selaras dengan pengumuman Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) telah dikeluarkan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia.

Pekeliling tersebut menerangkan secara terperinci tentang pelaksanaan pembayaran Bantuan Khas Kewangan Tahun 2020. Penjawat Awam dan Pesara Kerajaan boleh mendapatkan maklumat lanjut berhubung dengan pelaksanaan pembayaran Bantuan Khas Kewangan ini, sila klik pada ruangan judul pautan (link) di bawah.

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2020 Bantuan Khas Kewangan PRIHATIN

Jadual Tarikh Dan Jumlah Bayaran Bantuan Khas Kewangan Prihatin 2020

RM500

Penjawat Awam
Bantuan Khas Kewangan PRIHATIN
23 APRIL 2020