Senarai Sekolah Tutup Kes Covid Bermula 12 Hingga 25 Oktober 2020 Daerah Petaling Selangor. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) menerusi kenyataan rasmi media telah mengumumkan perincian pelaksanaan berhubung dengan senarai sekolah yang ditutup disebabkan peningkatan kes Covid-19 di daerah Petaling Jaya Selangor. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengesahkan bahawa daerah Petaling sebagai zon merah.

Senarai Terkini Sekolah Tutup Di Petaling Selangor Akibat Covid-19

Keputusan penutupan sekolah bermula 12 Oktober 2020 sehingga 25 Oktober 2020 di daerah Petaling Selangor selaras dengan keputusan kerajaan dalam usaha membendung penularan wabak Covid-19 daripada terus merebak. Sebanyak 298 buah sekolah merangkumi sekolah rendah dan menengah di bawah pentadbiran KPM serta sekolah swasta yang berdaftar dengan KPM di seluruh daerah Petaling terlibat dengan pelaksanaan ini.

Dalam kenyataan tersebut, KPM turut memaklumkan bahawa sekolah yang mempunyai asrama termasuk Kolej Vokasional juga ditutup. Pada masa yang sama KPM juga memaklumkan sentiasa memantau situasi di seluruh negara serta sentiasa bekerjasama rapat dengan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan KKM.

Baca Juga
  Semakan keputusan tawaran tingkatan 6 2021 guna online dan sms

Sebagai makluman, sebarang pemakluman berhubung penutupan sekolah bagi daerah-daerah lain akan dibuat dari semasa ke semasa oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

Teks Kenyataan Media Penutupan Sekolah Di Kawasan Zon Merah Daerah Petaling, Selangor

Berikut Infosentral sertakan lampiran kenyataan rasmi media yang dibuat oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Sebarang maklumat lanjut berhubung dengan perkara ini, sila layari portal rasmi dan laman sosial KPM menerusi pautan yang disertakan di bawah.

Pautan Portal Dan Laman Sosial Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia
1. https://www.moe.gov.my
2. Facebook Rasmi KPM

kpm 1

kpm 2

Senarai Sekolah Yang Ditutup Daerah Petaling Utama

kpm3

kpm4

kpm5

Senarai Sekolah Yang Ditutup Daerah Petaling Perdana

kpm6

kpm7

kpm8

kpm9

kpm10