Siaran Langsung Keputusan JDT Vs Kelantan United 2023

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming JDT Vs Kelantan United Liga Super 2023 Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming jdt vs kelantan united

Pasukan Kelantan United FC menerima kunjungan Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam aksi perhitungan Liga Super 2023 bagi perlawanan ke-23 (LS23) yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 28 Oktober 2023.

Perlawanan ini merupakan misi penting Kelantan United FC bagi meraih tiga mata berharga untuk melepaskan diri dari berada dalam kelompok tiga pasukan tercorot saingan Liga Super musim 2023.

Misi Kelantan United FC meraih tiga mata dengan berdepan pasukan JDT dirumuskan sebagai misi yang sukar untuk direalisasikan, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kelantan United FC berjaya melakukan kejutan keatas JDT, ia merupakan bonus buat pasukan mereka.

Bagi JDT pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan Liga Malaysia 2023 memandangkan Kelantan United FC bukanlah sebuah pasukan yang sukar untuk ditumpaskan.

Pasukan Johor Darul Ta’zim berjaya melengkapkan kejayaan Perfect 10 kejuaraan Liga Super 10 kali berturut-turut lebih awal meskipun saingan masih berbaki beberapa perlawanan lagi susulan tiada lagi pencabar lain yang mampu menandingi jumlah mata terkumpul yang dimiliki JDT dalam carta Liga Super musim 2023.

Walaupun perlawanan ini sekadar aksi pelengkap jadual buat pasukan JDT, namun ia pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia skuad Harimau Selatan terutamanya yang mahu pasukan mereka mengekalkan momentum kemenangan seterusnya.

Saingan Liga Super bagi perlawanan ke-23 membabitkan pasukan Kelantan United menentang Johor Darul Ta’zim telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 28 Oktober 2023 bertempat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu bermula jam 8:15 malam.

Aksi JDT vs Kelantan United FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGo seawal jam 7:45 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong JDT mahupun Kelantan United FC boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kelantan United bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-23 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kelantan United Vs Johor Darul Ta’zim Liga Super 2023
Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu
Tuan Rumah FT Pelawat
Kelantan Utd logo kelantan united 0 2 logo jdt JDT
Penjaring Gol Penjaring Gol
Forestieri 75′
Bergson 90’+1
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming JDT Vs Kelantan United FC Liga Super 2023