Keputusan Live Streaming JDT Vs Kelantan United FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan Kelantan United FC dalam aksi perhitungan Liga Super 2023 bagi perlawanan ke-10 (LS10) yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 13 Mei 2023.

Peluang Kelantan United FC Bangkit Lakar Kejutan

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Kelantan United FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan JDT dengan memberi tentangan sengit di hadapan penyokong pihak lawan.

Cabaran Getir Menanti Kelantan United FC

Meskipun tugas tersebut berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kelantan United FC berjaya melakukan kejutan keatas JDT, ia merupakan bonus buat pasukan mereka.

JDT Pasti Mahu Teruskan Rekod Tanpa Kalah

Bagi JDT pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan Liga Malaysia 2023 memandangkan Kelantan United FC bukanlah sebuah pasukan yang sukar untuk ditumpaskan.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Liga Super

Saingan Liga Super 2023 juga menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki selama sembilan musim berturut-turut.

Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs Kelantan United FC Pasti Berlangsung Sengit

Apapun, pertembungan membabitkan JDT dan Kelantan United pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia skuad Harimau Selatan terutamanya yang mahu pasukan mereka mengekalkan momentum kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Kelantan United FC Liga Super 13 Mei 2023

Aksi Liga Super bagi perlawanan ke-10 (LS10) membabitkan pasukan JDT menentang (vs) Kelantan United FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 13 April 2023 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim bermula jam 8:15 malam.

Perlawanan JDT vs Kelantan United FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi Sooka Astro, Astro Arena Bola (803) serta AstroGo seawal jam 8:00 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Live Streaming JDT Vs Kelantan United FC Liga Super 2023 (Sooka Astro)

Keputusan Terkini JDT Vs Kelantan United FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kelantan United bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan kesepuluh secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs Kelantan United FC Liga Super 2023
Stadium Sultan Ibrahim
Tuan RumahFTPelawat
JDT jdt fc logo60kelantan united logo Kelantan Utd
Penjaring GolPenjaring Gol
8′,61′,66′(P) Bergson
21′,90’+2 Forestieri
76′(P) Leandro
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini