Siaran langsung keputusan JDT vs BVB Borussia Dortmund 28.11.2022

Siaran langsung keputusan JDT vs BVB Borussia Dortmund 28 November 2022. Info live streaming jdt vs bvb borussia dortmund 2022 persahabatan.

Live Streaming Johor Darul Ta’zim JDT Vs BVB Borussia Dortmund Perlawanan Persahabatan Kelab Antarabangsa 2022 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[S]kuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan kelab gergasi Jerman iaitu Borussia Dortmund (BVB) dalam perlawanan persahabatan kelab antarabangsa yang dijadual berlangsung pada hari Isnin, 28 November 2022.

Aksi Persahabatan Paling Dinanti-Nantikan Oleh Penyokong

Aksi persahabatan kelab antarabangsa membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim dan Borussia Dortmund merupakan perlawanan yang dinanti-nantikan oleh penyokong kedua-dua pasukan apatah lagi BVB mempunyai peminat yang tersendiri di Malaysia dan Asia.

Johor Darul Ta’zim Dan Borussia Dortmund Pernah Bertemu

Pasukan JDT dan BVB sebelum ini pernah mengadakan aksi persahabatan pada tahun 2015 di Larkin yang menyaksikan kemenangan berpihak kepada Borussia Dortmund apabila menewaskan JDT dengan jaringan 6 gol berbalas 1.

Peluang JDT Memperkenalkan Pasukan Di Peringkat Antarabangsa

Perlawanan ini merupakan medium terbaik bagi memperkenalkan lagi skuad Harimau Selatan di peringkat antarabangsa dan sudah tentu JDT akan memanfaatkan peluang ini untuk mencipta kejutan.

Harapan Penyokong Skuad Harimau Selatan

Meskipun perlawanan JDT vs BVB sekadar aksi persahabatan, namun peminat dan penyokong setia skuad Harimau Selatan pastinya meletakkan harapan yang tinggi agar pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk memperkuatkan pasukan dalam usaha mencipta kejuaraan terbaharu pada musim hadapan.

Disebalik Tugas Besar, JDT Mampu Mencipta Kejutan

Pasukan Johor Darul Ta’zim bakal menghadapi tugas sukar berdepan dengan Borussia Dortmund. Walaubagaimana pun, perlawanan ini merupakan peluang JDT bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat memberi tentangan sengit terhadap pasukan kelab gergasi Jerman ini.

Perlawanan JDT Vs BVB Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan aksi persahabatan kelab antarabangsa membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Borussia Dortmund pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Johor Darul Ta’zim Dan Borussia Dortmund Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan BVB sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan kelab antarabangsa ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs BVB 28 November 2022 Persahabatan

Aksi perlawanan persahabatan kelab antarabangsa 2022 membabitkan pasukan JDT menentang [vs] BVB telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 28 November 2022 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri bermula jam 7 malam.

Sekiranya perlawanan JDT vs Borussia Dortmund disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di internet, editor akan sertakan pautan (link) tontonan secara online.

Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming JDT Vs BVB Borussia Dortmund 2022 Friendly Match

Keputusan Terkini JDT Vs Borussia Dortmund BVB Persahabatan 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs BVB bagi aksi persahabatan kelab antarabangsa secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs Borussia Dortmund BVB Friendly Match 2022
Stadium Sultan Ibrahim
Tuan RumahFTPelawat
JDT jdt fc logo14bvb fc logo BVB
Penjaring GolPenjaring Gol
41′ Arif AimanJustin Njinmah 11′
Donyell Malen 31′
Ole Pohlmann 60′
Samuel Bamba 69′