Siaran langsung keputusan JDT vs Kelantan FC 19.8.2023

Siaran langsung keputusan JDT vs Kelantan FC 19 Ogos 2023. Info live streaming jdt vs kelantan fc piala malaysia 2023 dan keputusan.

Saingan Piala Malaysia 2023 diteruskan bagi perlawanan kedua (timbal balik) peringkat 16 pasukan (R16) turut membabitkan pasukan tuan rumah skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan pelawat Kelantan FC dalam aksi yang telah dijadualkan berlangsung pada hari Sabtu, 19 Ogos 2023.

Kekalkan Momentum Kemenangan

Penyokong setia JDT pasti meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan kedua pusingan 16 pasukan saingan Piala Malaysia musim 2023 malam ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha mempertahankan kejuaraan Piala Malaysia yang dimiliki pada musim lalu.

Cabaran Getir Menanti Kelantan FC

Pasukan Kelantan FC pastinya menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara Piala Malaysia, JDT pada perlawanan pertama peringkat 16 pasukan malam ini.

Meskipun sudah dibayangi kekalahan, Kelantan FC boleh memberi tekanan kepada JDT agar tidak mudah memperoleh kemenangan gelanggang sendiri.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Piala Malaysia

Saingan Piala Malaysia musim 2023 turut menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki pada musim sebelum ini.

Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs Kelantan FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Kelantan FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan Kelantan FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan Kelantan FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Piala Malaysia 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Kelantan FC Piala Malaysia 2023

Perlawanan kedua peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim menentang (vs) Kelantan FC telah dijadualkan berlangsung pada hari Sabtu bersamaan 19 Ogos 2023 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan JDT vs Kelantan turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGO seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini JDT Vs Kelantan FC 19 Ogos 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kelantan bagi aksi kedua peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Johor Darul Ta’zim vs Kelantan FC Piala Malaysia 2023
Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri
Tuan RumahFTPelawat
JDT jdt fc logo100kelantan fc logo Kelantan FC
Penjaring GolPenjaring Gol
21′,43′,73′ Bergson
24′,37′ Kunimoto
54′ Juan Muniz
59′ Daryl Sham
61′ Heberty
64′ Arif Aiman
90’+3 Aysar
Agregat
JDT jdt fc logo151kelantan fc logo Kelantan FC
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming JDT Vs Kelantan FC Piala Malaysia 2023