Keputusan Live Streaming Johor Darul Ta’zim JDT Vs Kelantan FC Piala Malaysia 2021 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) melayani kunjungan pasukan TRW Kelantan FC dalam saingan Piala Malaysia 2021 bagi perlawanan pertama (PM1) peringkat kumpulan D yang dijadual berlangsung pada hari Isnin, 27 September 2021.

Penyokong JDT Dan Kelantan FC Mengharapkan Kemenangan Pertama

Penyokong setia skuad Harimau Selatan mahupun Kelantan FC pastinya meletakkan harapan yang tinggi agar pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan tiga mata penuh dalam perlawanan pertama saingan Piala Malaysia 2021 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk memperkuatkan pasukan dalam usaha memburu kejuaraan Piala Malaysia 2021.

Disebalik Tugas Besar, Kelantan FC Mampu Mencipta Kejutan

Kelantan FC dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan Juara Liga Super, JDT pada aksi pertama Kumpulan D ini. Namun, perlawanan ini merupakan peluang Kelantan FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat mencuri satu mata di tempat lawan.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Piala Malaysia

Saingan Piala Malaysia 2021 menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan Piala Malaysia yang dimenangi mereka pada tahun 2019. Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran pihak lawan meskipun lawan mereka dari pasukan saingan Liga Perdana.

Perlawanan JDT Vs Kelantan FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Kelantan FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan Kelantan FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan Kelantan FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan pertama kumpulan D saingan Piala Malaysia 2021.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Kelantan Piala Malaysia 27 September 2021

Perlawanan pertama kumpulan D saingan Piala Malaysia musim 2021 membabitkan pasukan JDT menentang (vs) Kelantan FC telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 27 September 2021 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim.

Aksi perlawanan JDT vs Kelantan FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi.

Keputusan Terkini JDT Vs Kelantan FC Piala Malaysia 2021

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kelantan FC bagi aksi pertama kumpulan D saingan Piala Malaysia 2021 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs Kelantan Piala Malaysia 2021
Stadium Sultan Ibrahim
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Johor Darul Ta’zim 2 0Kelantan FC
Penjaring GolPenjaring Gol
31′ Bergson (P)
49′ Safawi Rasid
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.