Siaran Langsung Keputusan JDT Lwn Kelantan Darul Naim 2024

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming JDT Vs Kelantan Darul Naim 2024 Saingan Piala FA Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming jdt vs kelantan united

Saingan Piala FA Malaysia musim 2024 diteruskan bagi perlawanan pusingan pertama peringkat 16 pasukan turut membabitkan pasukan tuan rumah skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan pelawat Kelantan Darul Naim FC dalam aksi yang telah dijadualkan berlangsung pada hari Sabtu, 15 Jun 2024.

JDT Lwn Kelantan Darul Naim Harapan Penyokong

Penyokong setia JDT pasti meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan pusingan pertama membabitkan 16 pasukan dalam saingan Piala FA musim 2024 malam ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha mempertahankan kejuaraan Piala FA yang dimiliki pada musim lalu.

Cabaran Sukar Kelantan Darul Naim

Pasukan Kelantan Darul Naim FC pastinya menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara Piala FA, JDT pada perlawanan peringkat 16 pasukan malam ini.

Meskipun sudah dibayangi kekalahan, Kelantan Darul Naim FC boleh memberi tekanan kepada JDT agar tidak mudah memperoleh kemenangan gelanggang sendiri.

JDT Mahu Pertahankan Kejuaraan Piala FA

Saingan Piala FA musim 2024 turut menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki pada musim sebelum ini.

Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Aksi Tumpuan Penyokong

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Kelantan Darul Naim FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Penyokong JDT dan Kelantan Darul Naim FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan ini.

Live Streaming JDT Vs Kelantan Darul Naim Piala FA 2024

Perlawanan pusingan pertama membabitkan 16 pasukan saingan Piala FA 2024 di antara pasukan Johor Darul Ta’zim menentang Kelantan Darul Naim FC telah dijadualkan berlangsung pada hari Sabtu bertarikh 15 Jun 2024 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri bermula jam 8:15 malam.

Aksi perlawanan JDT vs Kelantan turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGO seawal jam 7:45 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan JDT Lwn Kelantan Darul Naim FC

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kelantan bagi aksi pusingan pertama saingan Piala FA 2024 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Live JDT Vs Kelantan Darul Naim Piala FA 2024
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
JDT logo jdt40logo kelantan united Kelantan D.N
Penjaring GolPenjaring Gol
44′ Forestieri
61′ Romel Morales
82′ Geraldes
90’+4(P) Arif Aiman
Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri
Tontonan Online
pautan keluar Live Streaming JDT Vs Kelantan Darul Naim Piala FA 2024