Keputusan Live Streaming JDT FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2021 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT FC) melayani kunjungan pasukan Kuala Lumpur City FC dalam saingan pusingan kedua Liga Super 2021 bagi perlawanan terakhir liga (LS22) yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 12 September 2021.

Penyokong Kuala Lumpur FC Mengharapkan Kemenangan

Mengenai perlawanan ini, penyokong setia Kuala Lumpur City FC pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat memberikan kemenangan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan terakhir saingan Liga Super 2021 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta liga sebaik sahaja berakhirnya saingan liga.

Perlawanan Pelengkap Jadual

JDT turun beraksi tanpa sebarang tekanan berikutan mereka sudahpun bergelar Juara Liga Super 2021 buat kali ke-8 berturut-turut. Perlawanan menentang Kuala Lumpur FC ini bolehlah dianggap sebagai aksi pelengkap jadual buat pasukan JDT.

Perlawanan JDT FC Vs Kuala Lumpur FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim dan Kuala Lumpur City FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan JDT FC Dan KL City FC

Penyokong JDT FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran langsung keputusan JDT vs Pahang 27 Ogos 2021

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Kuala Lumpur Liga Super 12 September 2021

Perlawanan terakhir (LS22) saingan pusingan kedua Liga Super musim 2021 membabitkan pasukan JDT FC menentang (vs) KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 12 September 2021 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim.

Sebagai makluman, perlawanan JDT FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 701 serta di RTM Sukan seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi dan RTM Klik.

Keputusan Terkini JDT FC Vs KL City FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kuala Lumpur bagi perlawanan terakhir saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs Kuala Lumpur Liga Super 2021
Stadium Sultan Ibrahim
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
JDT FC 2 1KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
15′ Nazmi Faiz
70′ Nik Shahrul (OG)
Izreen Izwandy 25′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.