Siaran langsung keputusan JDT vs KL City FC 22.7.2023 final Piala FA

Siaran langsung keputusan JDT vs KL City FC 22 Julai 2023 final piala fa. Info live streaming jdt vs kuala lumpur final juara piala fa 2023.

Saingan Piala FA Malaysia 2023 kini sudah berada dikemuncaknya apabila menemukan dua pasukan finalis iaitu Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Kuala Lumpur City FC dalam perlawanan akhir Piala FA 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 22 Julai 2023.

Penyokong Skuad Harimau Selatan

Johor Darul Ta’zim merupakan satu-satunya pasukan yang masih mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan Liga-Malaysia musim 2023.

Atas faktor prestasi terbaik dan konsisten yang ditunjukkan, penyokong setia skuad Harimau Selatan pasti meletakkan harapan dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan akhir Piala FA 2023 malam ini.

Disebalik Tugas Besar, KL City FC Mahu Mencipta Kejutan

Kuala Lumpur City FC pula dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara, JDT pada aksi tumpuan final Piala FA 2023.

Namun, perlawanan ini merupakan peluang KL City FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat memberi tekanan kepada JDT dalam usaha mereka mempertahankan kejuaraan yang dimiliki pada musim sebelum ini.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Piala FA

Perlawanan akhir Piala FA 2023 menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki pada musim lalu. Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan KL City FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan final Piala FA 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs KL City FC Final Piala FA 2023

Aksi saingan Piala FA 2023 bagi perlawanan akhir membabitkan pasukan JDT menentang (vs) KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bersamaan 22 Julai 2023 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri bermula jam 9:00 malam.

Perlawanan JDT vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung melalui Sukan RTM dan RTM TV Okey serta di saluran sukan Astro Arena Bola seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi RTMklik dan Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini JDT Vs KL City FC Dan Juara Final Piala FA 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs KL City FC bagi aksi final Piala FA 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs KL City FC Final Piala FA Malaysia 2023
logo piala fa
Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri
PasukanFTPasukan
JDT jdt fc logo20kl city fc logo KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
67′ Hong Wan
74′ Leandro
Pasukan Juara Piala FA 2023
Johor Darul Ta’zim
Judul Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming JDT Vs KL City FC Final Piala FA 2023 (Sukan RTM)
Live Streaming JDT Vs KL City FC Piala FA 2023 Akhir (Sooka Astro)