Live Streaming JDT FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2021 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh. Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT FC) bertandang ke Cheras bagi membuat perhitungan dengan pasukan tuan rumah, KL City FC dalam saingan Liga Super 2021 untuk perlawanan kesebelas (LS11) yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 30 April 2021.

Penyokong JDT FC Dan Kuala Lumpur City FC Mahukan Kemenangan

Penyokong setia JDT FC dan KL City FC pastinya menaruh harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat mencipta kemenangan sekali gus meraih 3 mata penuh untuk perlawanan kesebelas saingan Liga Super 2021 ini.

Ini kerana, keputusan kemenangan tersebut sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta liga sekaligus membuatkan penyokong lebih semangat untuk terus memberi sokongan sepanjang musim.

JDT Mendapat Perhatian Utama Penyokong Dan Pasukan Lain

Seperti yang kita sedia maklum bahawa pasukan JDT merupakan sebuah pasukan yang diberi perhatian utama di antara kalangan penyokong dan pasukan Liga Super lain yang memberi tumpuan terhadap setiap keputusan diperoleh oleh JDT.

Disebabkan faktor ini, JDT perlu meneruskan momentum kemenangan serta mempertahankan rekod kemenangan mereka sepanjang mengharungi sepuluh perlawanan Liga Super sebelum ini.

Kedudukan Carta JDT Semakin Dicabar

Saingan Liga Super 2021 semakin menarik apabila melihat pada kedudukan pasukan dalam carta liga setakat ini telah muncul beberapa pasukan pencabar terdekat JDT antaranya terdiri daripada Terengganu FC, Kedah Darul Aman FC dan Penang FC.

Perlawanan JDT FC Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Mana-mana perlawanan membabitkan JDT pasti akan berlangsung sengit kerana menjadi kejayaan yang terbesar sebuah pasukan lawan apabila dapat menewaskan JDT. Sehubungan dengan itu, pertembungan membabitkan JDT dan KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turut membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan JDT Dan KL City FC

Penyokong JDT FC dan Kuala Lumpur City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Live Streaming JDT Vs Kuala Lumpur Liga Super 30 April 2021

Perlawanan kesebelas saingan Liga Super 2021 membabitkan pasukan JDT FC menentang (vs) KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 30 April 2021 bertempat di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras.

Sebagai makluman, perlawanan JDT vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 703 seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi youtube Unifi.

Keputusan Terkini JDT Vs KL City FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, Infosentral turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Kuala Lumpur bagi perlawanan kesebelas saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung KL City FC Vs JDT FC Liga Super 2021
Stadium Bolasepak Kuala Lumpur
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KL City FC 1 1JDT FC
Penjaring GolPenjaring Gol
45+3′ Romel MoralesHariss Harun 55′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.