Siaran Langsung Keputusan JDT Lwn KL City FC 2024

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming JDT Vs KL City FC 2024 Saingan Liga Super Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming jdt vs kl city

Liga Super musim 2024/25 kini sudah berada dalam saingan ketiga dengan menemukan dua pasukan iaitu Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Kuala Lumpur City FC dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 25 Mei 2024.

JDT Lwn KL City FC Rekod Tanpa Kalah

Johor Darul Ta’zim masih mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan Liga Super 2024 setakat ini. Atas faktor prestasi terbaik dan konsisten yang ditunjukkan, penyokong setia skuad Harimau Selatan pasti meletakkan harapan dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan ini.

Kuala Lumpur City FC pula dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara, JDT pada aksi tumpuan Liga Super.

Namun, perlawanan ini merupakan peluang KL City FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat memberi tekanan kepada JDT dalam usaha mereka memburu kemenangan seterusnya.

Misi JDT

Saingan Liga Super musim 2024/25 turut menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki pada musim lalu. Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Tumpuan JDT Lwn KL City FC

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Penyokong JDT dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan.

Live Streaming JDT Vs KL City FC Liga Super 2024

Aksi saingan Liga Super 2024 bagi perlawanan ketiga membabitkan pasukan KL City FC menentang Johor Darul Ta’zim FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bertarikh 25 Mei 2024 bertempat di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras bermula jam 5:30 malam.

Perlawanan JDT lwn KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung melalui RTM TV Okey dan Sukan RTM seawal jam 5:00 petang bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi RTMklik menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini JDT Lwn KL City FC

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs KL City FC bagi aksi ketiga saingan Liga Super musim 2024/25 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kuala Lumpur City Lwn Johor Darul Ta’zim Liga Super 2024/25 (5:30PM)
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KL City FC logo kl city fc15logo jdt JDT
Penjaring GolPenjaring Gol
45’+10 Paulo JosueForestieri 62′,41′
Juan Muniz 71,’45’
Syahmi Safari 88′
 Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras
Tontonan Online
pautan keluar Live Streaming JDT Vs KL City FC Liga Super 2024