Keputusan Live Streaming Johor Darul Ta’zim JDT Vs KL City FC Liga Super 2022 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan Kuala Lumpur City FC dalam aksi Liga Super 2022 bagi perlawanan ke-14 (LS14) yang dijadual berlangsung pada hari Isnin, 1 Ogos 2022.

Penyokong Skuad Harimau Selatan Harap JDT Kekalkan Momentum Kemenangan

Penyokong setia skuad Harimau Selatan pasti meletakkan harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan tiga mata penuh dalam perlawanan LS14 saingan Liga Super 2022 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha memburu kejuaraan Liga Super 2022 buat kali kesembilan berturut-turut.

Disebalik Tugas Besar, KL City FC Mahu Mencipta Kejutan

KL City FC dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara Liga Super, JDT pada aksi Liga Super ini.

Namun, perlawanan ini merupakan peluang KL City FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat meraih satu mata di tempat lawan dalam usaha untuk memburu kedudukan pasukan tiga teratas dalam carta Liga Super 2022

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Liga Super

Saingan Liga Super 2022 menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki selama lapan musim beturut-turut.

Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan KL City FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2022 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs KL City FC Liga Super 1 Ogos 2022

Aksi Liga Super bagi perlawanan ke-14 membabitkan pasukan JDT menentang (vs) KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 1 Ogos 2022 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim.

Perlawanan JDT vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Sports 1 dan 2 serta RTM Sukan seawal jam 8:00 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗Live Streaming JDT Vs KL City FC Liga Super 2022 Youtube Rasmi Unifi

Keputusan Terkini JDT Vs KL City FC Liga Super 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs KL City FC bagi aksi Liga Super 2022 perlawanan ke-14 (LS14) secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs KL City FC Liga Super 2022
Stadium Sultan Ibrahim
PasukanMasa PenuhPasukan
JDT FC50KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
7′P,25′ Bergson
55′P Leandro
71′ Forestieri
84′ Safawi Rasid
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.