Siaran langsung keputusan JDT vs Negeri Sembilan FC 23.9.2023

Siaran langsung keputusan JDT vs Negeri Sembilan FC 23 September 2023. Info live streaming jdt vs negeri sembilan piala malaysia 2023.

Aksi saingan Piala Malaysia 2023 kini telah memasuki peringkat suku akhir turut menyaksikan skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan Negeri Sembilan FC dalam perlawanan timbal balik (Suku Akhir 2) yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 23 September 2023.

Peluang Negeri Sembilan FC Bangkit

Pertembungan ini merupakan satu-satunya peluang yang ada buat pasukan Negeri Sembilan FC bagi meraih kemenangan dengan jumlah jaringan gol yang dapat mengatasi defisit gol dimiliki oleh Johor Darul Ta’zim sekiranya mahu pasukan mereka mara ke peringkat separuh akhir Piala Malaysia musim 2023.

Negeri Sembilan FC Perlu Fokus Bagi Menjayakan Kemenangan

Bagi mencapai matlamat meraih kemenangan, setiap barisan pemain Negeri Sembilan FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Penyokong Skuad Harimau Selatan Mahu JDT Kekalkan Momentum Kemenangan

Penyokong setia JDT pasti meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan di arena sendiri.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha mempertahankan kejuaraan Piala Malaysia yang dimiliki pada edisi sebelum ini.

Disebalik Tugas Besar, Negeri Sembilan FC Mampu Mencipta Kejutan

Pasukan Negeri Sembilan FC dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara Piala Malaysia, JDT pada aksi saingan Piala Malaysia peringkat suku akhir kedua malam ini.

Meskipun dilihat mustahil, perlawanan ini merupakan peluang Negeri Sembilan FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat memberi tentangan sengit kepada JDT untuk memperoleh kemenangan bergaya di hadapan penyokong sendiri.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Piala Malaysia

Saingan Piala Malaysia musim 2023 turut menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki. Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran dari pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs Negeri Sembilan FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Negeri Sembilan FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan Negeri Sembilan FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan Negeri Sembilan FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Piala Malaysia 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Negeri Sembilan Piala Malaysia 2023

Perlawanan peringkat suku akhir kedua Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim menentang (vs) Negeri Sembilan telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bersamaan 23 September 2023 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri bermula jam 9:00 malam.

Aksi JDT vs Negeri Sembilan turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Sukan Astro Arena (801), Astro Arena Bola (803) serta AstroGo dan RTM Sukan seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet, penyokong kedua-dua pasukan boleh melayari laman web penstriman rasmi Astro (Sooka) atau RTMKlik (Sukan RTM) menerusi judul pautan yang disertakan di bawah.

Keputusan Terkini JDT Vs Negeri Sembilan 23 September 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Negeri Sembilan bagi aksi peringkat suku akhir kedua saingan Piala Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Johor Darul Ta’zim Vs Negeri Sembilan Piala Malaysia 2023 (Suku Akhir 2)
Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri
Tuan RumahFTPelawat
JDT jdt fc logo41negeri sembilan fc logo N.Sembilan
Penjaring GolPenjaring Gol
6′,11′ Bergson
29′ Juan Muniz
90’+1 Forestieri
Zamri 39′
Agregat
JDT jdt fc logo71negeri sembilan fc logo N.Sembilan
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming JDT Vs Negeri Sembilan Piala Malaysia 2023