Keputusan Live Streaming JDT Vs Penang FC Piala FA 2022 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) menerima kunjungan pasukan Penang FC bagi perlawanan tumpuan peringkat separuh akhir saingan Piala FA 2022 yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 5 Ogos 2022.

Harapan Penyokong JDT FC Dan Penang FC

Berikutan pertembungan ini, pastinya penyokong setia kedua-dua pasukan meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan mereka dapat melakar kemenangan dalam perlawanan peringkat separuh akhir Piala FA 2022 kerana kemenangan yang diharapkan ini sudah tentu akan melayakkan pasukan pilihan masing-masing mara ke peringkat akhir (final).

Pasukan JDT Mahu Meneruskan Momentum Kemenangan

Pasukan JDT merupakan satu-satunya pasukan yang belum lagi ditewaskan sepanjang berlangsungnya saingan Liga-Malaysia 2022.

Atas faktor ini, JDT sudah tentu mahu meneruskan momentum kemenangan untuk memburu kejuaraan Piala FA musim 2022.

Perlawanan JDT FC Vs Penang FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan JDT dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turut membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi Dan Taktikal

Penyokong JDT FC dan Penang FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Tiada Aksi Timbal Balik

Saingan Piala FA musim 2022 turut menyaksikan perubahan format pertandingan di mana pada peringkat separuh akhir tiada aksi timbal balik sepertimana dijalankan pada musim sebelumnya.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Penang FC Piala FA 5 Ogos 2022

Perlawanan peringkat separuh akhir saingan Piala FA membabitkan pasukan JDT FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 5 Ogos 2022 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim.

Sebagai makluman, perlawanan JDT vs Penang FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi.

Pautan (Link) Tontonan Online
πŸ”—Live Streaming JDT Vs Penang FC Piala FA 2022 Semi Final Youtube Rasmi Unifi

Keputusan Terkini JDT Vs Penang FC Separuh Akhir Piala FA 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut akan mengemaskini keputusan JDT vs Penang FC bagi perlawanan peringkat separuh akhir saingan Piala FA 2022 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT FC Vs Penang FC Semi Final Piala FA 2022
Stadium Sultan Ibrahim
PasukanMasa PenuhPasukan
JDT FC6–1Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
20′ Bergson
24′ Forestieri
48′,51′,62′ Arif Aiman
90’+2 Syahmi Safari
Lucas Silva 55′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.