Live Streaming JDT Vs Penang FC Liga Super 2021 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh. Pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT FC) melayani kunjungan Penang FC bagi perlawanan kedua saingan Liga Super 2021 (LS2) yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 9 Mac 2021.

Harapan Penyokong JDT FC Dan Penang FC

Berikutan pertembungan ini, pastinya penyokong setia kedua-dua pasukan meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan kedua Liga Super 2021 kerana kemenangan yang diharapkan ini sudah tentu akan membuatkan penyokong lebih semangat untuk terus memberi sokongan sepanjang musim.

Permulaan Yang Baik Pasukan JDT Dan Penang FC Dalam Saingan Liga Super 2021

Pasukan JDT dan Penang FC sudah tentu mahu meneruskan momentum kemenangan selepas kedua-dua pasukan ini berjaya menewaskan lawan masing-masing pada aksi pertama Liga Super 2021 minggu lalu.

Perlawanan JDT FC Vs Penang FC Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan JDT dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini kali pertama bertemu dalam saingan Liga Super Malaysia.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi Dan Taktikal

Penyokong JDT FC dan Penang sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Baca Juga
  Siaran langsung keputusan JDT vs UiTM FC 13 Mac 2021

Live Streaming JDT Vs Penang FC Liga Super 9 Mac 2021

Perlawanan kedua saingan Liga Super 2021 membabitkan pasukan JDT FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 9 Mac 2021 bertempat di Stadium Sultan Ibrahim.

Sebagai makluman, perlawanan JDT vs Penang FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 704 seawal jam 8:45 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Keputusan Terkini JDT Vs Penang FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan JDT vs Penang FC bagi perlawanan kedua saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung JDT Vs Penang FC Liga Super 2021
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
JDT FC 2 0Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
81′ Leandro Velázquez
85′  Fernando Rodríguez
Stadium Sultan Ibrahim
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.