Siaran langsung keputusan JDT vs Penang FC 3.6.2023

Siaran langsung keputusan JDT vs Penang FC 3 Jun 2023. Info live streaming jdt vs penang fc liga super 2023 dan keputusan.

Pasukan Penang FC melayani kunjungan skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam aksi Liga Super 2023 bagi perlawanan pusingan ke-13 (LS13) yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 3 Jun 2023.

Kekalkan Momentum Kemenangan

Meskipun beraksi di tempat lawan, penyokong setia JDT pasti meletakkan harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan tiga mata penuh dalam perlawanan Liga Super 2023 malam ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut sudah tentu akan menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam merealisasikan kejuaraan Liga Super buat kali kesepuluh berturut-turut.

Penang FC Menghadapi Cabaran Getir

Penang FC dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan penyandang Juara Liga Super, JDT pada aksi terkini Liga Super musim 2023.

Namun, perlawanan ini merupakan peluang Penang FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat meraih satu mata di tempat sendiri bagi memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2023.

JDT Dalam Misi Mempertahankan Kejuaraan Liga Super

Saingan Liga Super 2023 juga menyaksikan JDT dalam misi mempertahankan kejuaraan yang dimiliki selama sembilan musim beturut-turut.

Bagi merealisasikan misi tersebut, JDT sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan JDT Vs Penang FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Johor Darul Ta’zim dan Penang FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal JDT Dan Penang FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong JDT dan Penang FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming JDT Vs Penang FC Liga Super 3 Jun 2023

Aksi Liga Super bagi perlawanan pusingan ke-13 membabitkan pasukan JDT menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 3 Jun 2023 bertempat di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang bermula jam 9:00 malam.

Perlawanan JDT vs Penang FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola 803 dan live streaming menerusi laman web Sooka Astro serta AstroGo seawal jam 8:45 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini JDT Vs Penang FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan JDT vs Penang FC bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-13 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Penang FC Vs JDT Liga Super 2023
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang
PasukanFTPasukan
Penang FC penang fc logo02 JDT
Penjaring GolPenjaring Gol
Corbin Ong 18′
Forestieri 85′
Pautan Tontonan Online
Live Streaming JDT Vs Penang FC Liga Super 2023