Keputusan Live Streaming Kedah Vs Kelantan FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Persaingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki pusingan kesebelas (LS11) turut menyaksikan pasukan Kedah Darul Aman FC menerima kunjungan Kelantan FC dalam perhitungan perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 19 Mei 2023.

Peluang Kedah Darul Aman FC Meraih Kemenangan Seterusnya Di Gelanggang Sendiri

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik bagi pasukan Kedah Darul Aman FC untuk meraih kemenangan 3 mata seterusnya di hadapan penyokong sendiri selepas mengharungi aksi Liga Super sebelum ini dengan merangkul enam kemenangan.

Kedah Darul Aman FC Perlu Fokus Sepenuhnya Bagi Merealisasikan Misi

Bagi mencapai matlamat meraih kemenangan tiga mata, pasukan Kedah Darul Aman FC perlu memberikan fokus sepenuhnya selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Kedah Darul Aman FC Perlu Waspada Ancaman Kelantan FC

Kedah Darul Aman FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kelantan FC dirumuskan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Bagi Kelantan FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Kedah Vs Kelantan Bakal Berlangsung Sengit

Perlawanan membabitkan Kedah Darul Aman FC dan Kelantan FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Kedah Darul Aman FC Dan Kelantan FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Kedah Darul Aman FC dan Kelantan FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Darul Aman FC Vs Kelantan FC Liga Super 19 Mei 2023

Perlawanan pusingan kesebelas saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Kelantan FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bersamaan 19 Mei 2023 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Kedah vs Kelantan FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola 2 (804) atau boleh menonton secara live streaming di internet menerusi laman sesawang Sooka Astro serta AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Live Streaming Kedah Vs Kelantan FC Liga Super 2023 LS11 (Sooka Astro)

Keputusan Terkini Kedah Darul Aman FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kelantan FC bagi aksi pusingan ke-11 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Darul Aman FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023 (LS11)
 Stadium Darul Aman
PasukanFTPasukan
Kedah FC kedah fc logo50kelantan fc logo Kelantan FC
Penjaring GolPenjaring Gol
16′ Manuel Ott
28′ Lee Tuck
47′ Manuel Hidalgo
61(P)’ Willian Lira
89′ J.Balotelli
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini