Siaran Langsung Keputusan Kedah Vs Kelantan FC 2023

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming Kedah Vs Kelantan Liga Super 2023 Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming kedah vs kelantan

Persaingan Liga Super musim 2023 kini telah memasuki pusingan ke-24 (LS24) turut menyaksikan pasukan Kelantan FC menerima kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam perhitungan perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 26 November 2023.

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik bagi pasukan Kedah Darul Aman FC untuk menambah 3 mata berharga dalam carta Liga Super memandangkan Kelantan FC merupakan sebuah pasukan belasahan pada saingan musim ini.

Bagi mencapai matlamat meraih kemenangan tiga mata, pasukan Kedah Darul Aman FC perlu memberikan fokus sepenuhnya selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Kedah Darul Aman FC perlu juga berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kelantan FC dirumuskan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan terutamanya di gelanggang sendiri.

Bagi Kelantan FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif.

Perlawanan membabitkan Kedah Darul Aman FC dan Kelantan FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Penyokong Kedah Darul Aman FC dan Kelantan FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Saingan Liga Super malam ini membabitkan pasukan Kelantan FC menentang Kedah Darul Aman FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bertarikh 26 November 2023 bertempat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu bermula jam 9:00 malam.

Aksi Kedah vs Kelantan FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kelantan FC secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Pautan Tontonan Online
link Siaran Langsung Kedah Vs Kelantan FC Liga Super 2023
Keputusan Langsung Kelantan FC Vs Kedah Darul Aman FC Liga Super 2023
 Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu
Tuan RumahFTPelawat
Kelantan FC logo kelantan fc16logo kedah fc Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
73′ HazimanIfedayo 80′,30′,(P)26′,6′
Wan Amirul 29′
Ariff Farhan 87′