Keputusan Live Streaming Kedah Darul Aman KDA FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Kedah Darul Aman [KDA FC] menerima kunjungan pasukan KL City FC dalam saingan Liga Super 2023 bagi perlawanan ke-9 [LS9] yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 18 April 2023.

Penyokong KDA FC Dan KL City FC Menaruh Harapan Yang Tinggi

Mengenai perlawanan, penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat memberikan kemenangan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan ke-9 saingan Liga Super 2023 malam ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta liga.

Kedah Darul Aman FC Mahukan Kemenangan Di Tempat Sendiri

Berdasarkan kedudukan carta Liga Super 2023 setakat ini, pasukan Kedah pasti memerlukan kemenangan berikutan Kedah dalam misi memburu kedudukan tiga pasukan teratas dalam saingan Liga Super 2023.

Perlawanan Kedah FC Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC dan Kuala Lumpur City FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan selain mempunyai sejarah rekod pertemuan menarik membabitkan kedua-dua pasukan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan KDA FC Dan KL City FC

Penyokong KDA FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Kuala Lumpur Liga Super 18 April 2023

Perlawanan ke-9 [LS9] saingan Liga Super 2022 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang [vs] Kuala Lumpur City FC telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 18 Mac 2023 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Sebagai makluman, perlawanan Kedah FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi RTM Sukan dan RTM TV2 seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sukan RTM menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan [Link] Tontonan Online
🔗 Live Streaming Kedah Vs KL City FC Liga Super 2023 [Sukan RTM]

Keputusan Terkini KDA FC Vs KL City FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kuala Lumpur bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan kesembilan secara langsung [live score] hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Darul Aman FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2023
Stadium Darul Aman, Alor Setar
Tuan RumahFTPelawat
Kedah FC kedah fc logo23kl city fc logo KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
25′ J.Balotelli
30′ Bojan Ciger
Paulo Josue 12′
Romel Morales 48′
Caion 73′
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini