Live Streaming Kedah Darul Aman KDA FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2021 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh. Pasukan KDA FC melayani kunjungan Kuala Lumpur City FC (KL City FC) dalam saingan Liga Super 2021 bagi perlawanan kesepuluh (LS10) yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 23 April 2021.

Penyokong KDA FC Dan Kuala Lumpur City FC Mengharapkan Kemenangan

Penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat mencatatkan kemenangan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan kesepuluh saingan Liga Super 2021 ini.

Kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta liga sekaligus membuatkan penyokong lebih bersemangat untuk terus memberi sokongan sepanjang musim.

KDA FC Merupakan Pasukan Pencabar Terdekat JDT

Berdasarkan kedudukan carta Liga Super 2021 setakat ini, memperlihatkan pasukan Kedah merupakan antara pasukan yang menjadi pencabar terdekat JDT. Bagi memberi tekanan kepada JDT, KDA FC perlu meneruskan momentum kemenangan sebagaimana diperoleh dalam perlawanan sebelum ini.

Perlawanan KDA FC Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan KDA FC dan Kuala Lumpur FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan KDA FC Dan KL City FC

Peminat mahupun penyokong KDA FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Live Streaming Kedah Vs Kuala Lumpur Liga Super 23 April 2021

Perlawanan kesepuluh saingan Liga Super 2021 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang Kuala Lumpur City FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 23 April 2021 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Sebagai makluman, perlawanan KDA FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 703 seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi youtube Unifi.

Keputusan Terkini KDA FC Vs Kuala Lumpur FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, Infosentral turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kuala Lumpur bagi perlawanan kesepuluh saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Darul Aman FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2021
Stadium Darul Aman
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KDA FC 3 2KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
72′ Fayadh
90+3′, 90+6′ Kipré
Paulo Josue 50′
Giancarlo 79′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.