Keputusan Live Streaming Kedah Darul Aman KDA FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2022 Semasa, Terkini Dan Penuh

Skuad Kedah Darul Aman (KDA FC) menerima kunjungan pasukan KL City FC  dalam saingan Liga Super 2022 bagi perlawanan ke-2 (LS2) yang dijadual berlangsung pada hari Rabu, 9 Mac 2022.

Penyokong KDA FC Dan KL City FC Menaruh Harapan Yang Tinggi

Mengenai perlawanan, penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat memberikan kemenangan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan ke-2 saingan Liga Super 2022 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta liga.

Kedah Darul Aman FC Mahukan Kemenangan Di Tempat Sendiri

Berdasarkan kedudukan carta Liga Super 2022 setakat ini, memperlihatkan pasukan Kedah pasti memerlukan kemenangan berikutan Kedah dalam misi memburu kedudukan selaku Juara Liga Super 2022.

Perlawanan Kedah FC Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Kuala Lumpur City FC dan Kedah Darul Aman FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan selain mempunyai sejarah rekod pertemuan menarik membabitkan kedua-dua pasukan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan KDA FC Dan KL City FC

Penyokong KDA FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Kuala Lumpur Liga Super 9 Mac 2022

Perlawanan ke-2 (LS2) saingan Liga Super 2022 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Kuala Lumpur City FC telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 9 Mac 2022 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Sebagai makluman, perlawanan Kedah FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Sports 3, RTM Sukan dan RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi dan RTM Klik.

Pautan Tontonan Online
Klik Judul Pautan (Link) : Live Streaming Kedah Vs KL City FC Liga Super 2022 Youtube Rasmi Unifi
Klik Judul Pautan (Link) : Live Streaming Kedah Vs KL City FC Liga Super 2022 RTM Sukan
Klik Judul Pautan (Link) : Live Streaming Kedah Vs KL City FC Liga Super 2022 RTM TV Okey

Keputusan Terkini KDA FC Vs KL City FC Liga Super 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kuala Lumpur bagi perlawanan LS2 saingan Liga Super 2022 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs KL City FC Liga Super 2022
Stadium Darul Aman, Alor Setar
PasukanMasa PenuhPasukan
Kedah FC3–2KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
33′ Syafiq Ahmad
68′ Fayadh Zulkifli
69′ Dennis
Zhafri Yahya 29′
Kevin 88′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.