Keputusan Live Streaming Kedah Darul Aman KDA FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2021 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan KL City FC menerima kunjungan skuad Kedah Darul Aman (KDA FC) dalam saingan pusingan kedua Liga Super 2021 bagi perlawanan ke-21 (LS21) yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 4 September 2021.

Penyokong KDA FC Dan KL City FC Menaruh Harapan Yang Tinggi

Mengenai perlawanan, penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat memberikan kemenangan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan ke-21 saingan Liga Super 2021 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta sebelum berakhirnya saingan liga.

Kedah Darul Aman FC Memerlukan Kemenangan

Berdasarkan kedudukan carta Liga Super 2021 setakat ini, memperlihatkan pasukan Kedah amat memerlukan kemenangan berikutan Kedah dalam misi memburu kedudukan selaku Naib Juara Liga Super manakala KL City FC pula untuk menempatkan pasukan dikedudukan terbaik dalam carta liga.

Perlawanan KDA FC Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Kuala Lumpur City FC dan Kedah Darul Aman FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan selain mempunyai sejarah rekod pertemuan menarik membabitkan kedua-dua pasukan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan KDA FC Dan KL City FC

Penyokong KDA FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran langsung keputusan Kedah vs Sri Pahang FC 1 September 2021

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Kuala Lumpur Liga Super 4 September 2021

Perlawanan ke-21 (LS21) saingan pusingan kedua Liga Super 2021 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Kuala Lumpur City FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 4 September 2021 bertempat di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur.

Sebagai makluman, perlawanan KDA FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 703 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi.

Keputusan Terkini KDA FC Vs KL City FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Kuala Lumpur bagi perlawanan LS21 saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs Kuala Lumpur Liga Super 2021
Stadium Bolasepak Kuala Lumpur
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KL City FC 2 1Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
7′ Romel Morales (P)
26′ Safee Sali
Kipré Tchétché 34′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.