Siaran langsung keputusan Kedah vs PDRM FC 9.7.2023

Siaran langsung keputusan Kedah vs PDRM FC 9 Julai 2023. Info live streaming kedah vs pdrm liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Kedah Vs PDRM Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[S]aingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki minggu yang ke-16 (LS16) sambil menyaksikan pasukan PDRM FC menerima kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 9 Julai 2023.

Misi Kedah Darul Aman FC Meraih 3 Mata Kemenangan

Setelah beraksi cemerlang pada perlawanan sebelum ini, Kedah Darul Aman FC pasti akan memanfaatkan kelebihan yang ada bagi memburu tiga mata kemenangan.

Kedah Darul Aman FC Perlu Fokus Sepenuhnya

Bagi mencapai misi meraih tiga mata berharga, semua barisan pemain Kedah Darul Aman FC perlu memberikan fokus sehabis baik mungkin serta tidak melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi kelebihan kepada pihak lawan.

Kedah Darul Aman FC Perlu Waspada Ancaman PDRM FC

Meskipun di atas kertas kelebihan memihak kepada Kedah, namun mereka perlu juga berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan PDRM FC turut memiliki keupayaan bagi mencipta kejutan.

Perlawanan Kedah Darul Aman FC Vs PDRM FC Bakal Sengit

Perlawanan membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC dan PDRM FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan Kedah Darul Aman FC Dan PDRM FC

Penyokong Kedah FC dan PDRM FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Darul Aman FC Vs PDRM FC Liga Super 2023

Perlawanan minggu ke-16 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Kedah FC menentang (vs) PDRM FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 9 Julai 2023 bertempat di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya bermula jam 9:00 malam.

Aksi Kedah vs PDRM turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Sukan RTM serta RTM TV2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi RTMklik menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Kedah Darul Aman FC Vs PDRM FC Liga Super 9 Julai 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs PDRM bagi aksi ke-16 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung PDRM FC Vs Kedah Darul Aman FC Liga Super 2023 (LS16)
Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya
Tuan RumahFTPelawat
PDRM FC pdrm fc logo02kedah fc logo Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
Ifedayo (P) 81′
Lee Tuck (P) 90′
Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming Kedah Vs PDRM FC Liga Super 2023 LS16 (Sukan RTM)