Keputusan Dan Live Streaming Kedah Vs PDRM Liga Super 2020. Skuad Lang Merah, Kedah meneruskan saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 dengan menentang pasukan PDRM FA dalam perlawanan kelima (LS5) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 29 Ogos 2020.

Meskipun berhadapan dengan pasukan yang berada di kedudukan tercorot Liga, Kedah sudah tentu tidak akan sesekali memandang ringan terhadap keupayaan pihak lawan selain tidak boleh leka kerana mereka bakal berdepan perlawanan yang tidak mudah apatah lagi beraksi di tempat lawan.

Sebagai makluman, pertembungan Kedah menentang PDRM bagi saingan ke-5 Liga Super 2020 akan berlangsung tanpa kehadiran penyokong kedua-dua pasukan berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu dalam membasmi penularan wabak COVID-19 di Malaysia.

Walaupun tanpa kehadiran penyokong, Norma Baharu ini tidak menjadi penghalang buat pasukan PDRM terutamanya selaku tuan rumah pada perlawanan ini untuk sedaya upaya mendapatkan kemenangan dengan meraih tiga mata berharga di laman sendiri.

Bagi pasukan Kedah pula, misi mereka adalah memburu kemenangan bagi mengembalikan keyakinan penyokong terhadap skuad Lang Merah dalam mengharungi baki saingan Liga Super 2020 seterusnya.

Dalam pada itu, kedudukan carta liga setakat empat perlawanan sebelum ini menyaksikan Kedah berada di kedudukan ke-10 Liga selepas meraih empat mata. Manakala PDRM pula berada di tangga tercorot liga tanpa sebarang mata.

Apapun, Infosentral menjangkakan aksi Liga Super 2020 membabitkan Kedah menentang PDRM pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka berusaha dengan sebaik mungkin bagi mendapatkan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs PDRM Liga Super 29 Ogos 2020

Perlawanan ke-5 saingan Liga Super Malaysia 2020 membabitkan pasukan Kedah menentang (vs) PDRM telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 29 Ogos 2020 bertempat di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras.

Untuk makluman, aksi Kedah vs PDRM turut akan disiarkan secara siaran langsung serta boleh menonton secara live streaming melalui Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Info Live Streaming Kedah Vs PDRM Liga Super 2020

Terima kasih Unifi kerana memahami situasi semasa semua peminat bola sepak tanahair apabila menyediakan tontonan siaran langsung secara percuma aksi perlawanan Liga Super melalui saluran rasmi Youtube Unifi.

Bagi peminat sukan bola sepak tanahair, terutamanya penyokong Kedah dan PDRM yang mempunyai akses internet boleh menonton perlawanan Kedah menentang PDRM, saingan kelima Liga Super di saluran Youtube rasmi Unifi, sila klik pada pautan (link) di bawah.

Youtube Unifi:https://www.youtube.com/c/unifiistheone

Keputusan Terkini Kedah Vs PDRM CIMB Liga Super 2020

Sebagai pengkongsian bersama, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Kedah vs PDRM bagi perlawanan kelima saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini

Keputusan Langsung Kedah Vs PDRM CIMB Liga Super 2020 LS5

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
PDRM02Kedah
Penjaring GolPenjaring Gol
Tchetche ‘ 36 ,’29
Stadium Bolasepak Kuala Lumpur