Siaran langsung keputusan Kedah vs Penang FC 22.8.2023

Siaran langsung keputusan Kedah vs Penang FC 22 Ogos 2023. Info live streaming kedah vs penang fc liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Penang FC Vs Kedah Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[S]aingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki aksi ke-20 (LS20) turut membabitkan pasukan Penang FC menyambut kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam perhitungan perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 22 Ogos 2023.

Peluang Penang FC Meraih Tiga Mata Berharga

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik buat pasukan Penang FC bagi menambah tiga mata berharga di gelanggang sendiri selepas berjaya mendapatkan lima kemenangan sepanjang berlangsungnya aksi Liga Super 2023 sebelum ini.

Penang FC Perlu Fokus Sepenuhnya Bagi Menjayakan Kemenangan

Bagi mencapai matlamat meraih tiga mata berharga, setiap barisan pemain Penang FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Penang FC Perlu Waspada Ancaman Kedah Darul Aman FC

Penang FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kedah Darul Aman FC memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Bagi Kedah pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Kedah Vs Penang FC Pasti Sengit

Pertembungan membabitkan Kedah Darul Aman FC dan Penang FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Kedah Darul Aman FC Dan Penang FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Kedah Darul Aman FC dan Penang FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Penang FC Liga Super 2023

Perlawanan ke-20 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Penang FC menentang (vs) Kedah Darul Aman FC telah dijadual berlangsung pada hari Selasa bersamaan 22 Ogos 2023 bertempat di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Kedah vs Penang turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola (803) dan AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi Sooka (Astro) menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Penang FC Vs Kedah Darul Aman FC 22 Ogos 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Penang FC bagi aksi minggu ke-20 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Penang FC vs Kedah Darul Aman FC Liga Super 2023
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang
Tuan RumahFTPelawat
Penang FC penang fc logo12kedah fc logo Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
32′ Soony SaadFadzrul Danel 7′
Moses Atede 90’+4
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Kedah Vs Penang FC Liga Super 2023