Keputusan Live Streaming Kedah Vs Penang FC Liga Super 2022 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Penang FC menyambut kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam aksi perlawanan ke-5 Liga Super 2022 (LS5) yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 17 April 2022.

Harapan Penyokong Penang FC Dan Kedah Darul Aman FC

Pada aksi pertembungan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan akan meletakkan harapan yang tinggi sambil berharap pasukan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan kelima saingan Liga Super musim 2022 ini.

Kemenangan yang diharapkan itu akan membuatkan penyokong lebih bersemangat untuk terus memberi sokongan sepanjang musim.

Persaingan Penang FC Dan Kedah Darul Aman FC Bagi Menempatkan Pasukan Dikedudukan Terbaik

Pasukan Penang FC dan Kedah FC sudah tentu mahu mencipta momentum prestasi terbaik pada musim baharu ini untuk menempatkan pasukan di kedudukan terbaik dalam carta Liga Super 2022.

Perlawanan Kedah Vs Penang FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Kedah dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turun beraksi dengan membawa misi penting yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi Dan Taktikal

Penyokong Penang FC dan Kedah Darul Aman FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Penang FC Liga Super 17 April 2022

Perlawanan kelima saingan Liga Super 2022 membabitkan pasukan Kedah menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bersamaan 17 April 2022 bertempat di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang.

Sebagai makluman, perlawanan Kedah vs Pulau Pinang FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi youtube Unifi menerusi pautan (link) di bawah.

Pautan Tontonan Online
Klik Pautan (Link) : Live Streaming Kedah Vs Penang FC Liga Super 2022 Youtube Rasmi Unifi

Keputusan Terkini Kedah Vs Penang FC Liga Super 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan Kedah vs Penang FC bagi perlawanan kelima saingan Liga Super 2022 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs Penang FC Liga Super 2022
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Penang FC12Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
16′ Hilal El HelweRonald Ngah 65′,62′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.