Live Streaming Kedah KDA FC Vs Penang FC Liga Super 2021 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh. Pasukan Kedah Darul Aman FC (KDA FC) melayani kunjungan Penang FC bagi perlawanan tertunda saingan pusingan kedua Liga Super 2021 (LS14) yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 17 Ogos 2021.

Harapan Penyokong KDA FC Dan Penang FC

Susulan pertembungan ini, pastinya penyokong setia kedua-dua pasukan meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan ke-14 Liga Super 2021 kerana kemenangan yang diharapkan ini sudah tentu akan membantu pasukan melonjakkan serta memperbaiki kedudukan dalam carta Liga Super 2021.

Kedudukan Terbaik Pasukan Kedah Dan Penang Dalam Saingan Liga Super 2021

Pasukan Kedah mahupun Penang FC sudah tentu mahu meneruskan momentum prestasi yang terbaik selepas masing-masing berjaya menempatkan pasukan di kedudukan lima terbaik dalam Liga Super 2021.

Perlawanan KDA FC Vs Penang FC Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan Kedah dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turut membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi Dan Taktikal

Penyokong KDA FC dan Penang FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran langsung keputusan JDT vs Kedah 4 Mei 2021

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Penang FC Liga Super 17 Ogos 2021

Perlawanan ke-14 saingan Liga Super 2021 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 17 Ogos 2021 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Sebagai makluman, perlawanan KDA FC vs Penang FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV, UnifiTV 701, 702, RTM TV1 dan Sukan RTM seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi.

Keputusan Terkini Kedah Vs Penang FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, editor turut akan mengemaskini keputusan Kedah vs Penang FC bagi perlawanan ke-14 saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs Penang FC Liga Super 2021
Stadium Darul Aman
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KDA FC 4 1Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
17′, 39′ Kipré Tchétché
23′ Baddrol Bakhtiar
55′ Kpah Sherman
David Rowley 44′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.