Live Streaming Kedah Vs Perak Piala Malaysia 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Kedah Darul Aman FC melayani kunjungan Perak FC dalam saingan Piala Malaysia 2023 peringkat 16 pasukan (R16) bagi aksi kedua (timbal balik) yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 18 Ogos 2023.

Peluang Kedah Darul Aman FC Bangkit

Kedah Darul Aman FC perlu memanfaat kelebihan beraksi di hadapan penyokong sendiri untuk bangkit melakar kemenangan dengan jaringan yang dapat mengatasi defisit dua gol yang dimiliki oleh pasukan Perak FC.

Perak FC Berpeluang Mara Ke Suku Akhir Piala Malaysia 2023

Perak FC dilihat mempunyai peluang cerah untuk mara ke peringkat suku akhir Piala Malaysia musim 2023 sekiranya mereka dapat mempertahankan kelebihan yang dimiliki pada perlawanan pertama apabila menewaskan Kedah Darul Aman FC dengan jaringan 3-1.

Perlawanan Kedah FC Vs Perak FC Pasti Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC dan Perak FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan selain mempunyai sejarah rekod pertemuan menarik membabitkan kedua-dua pasukan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan Kedah Darul Aman FC Dan Perak FC

Penyokong Kedah dan Perak sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Darul Aman FC Vs Perak FC Piala Malaysia 2023

Perlawanan timbal balik peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Perak FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bersamaan 18 Ogos 2023 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar bermula jam 9:00 malam.

Aksi pertembungan Kedah vs Perak turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena (801) Astro Arena Bola 3 (807), AstroGo dan RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi RTMklik (RTM TV Okey) ataupun Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Kedah FC Vs Perak FC 18 Ogos 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Perak bagi aksi timbal balik peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Darul Aman FC Vs Perak FC Piala Malaysia 2023
Stadium Darul Aman, Alor Setar
Tuan RumahFTPelawat
Kedah FC kedah fc logo21perak fc logo Perak FC
Penjaring GolPenjaring Gol
28′(P) M. Hidalgo
83′ Akmal
S. Seonung 85′
Aggregate
Kedah FC kedah fc logo34perak fc logo Perak FC
Pautan (Link) Tontonan Online
pautan keluar Live Streaming Kedah FC Vs Perak FC Piala Malaysia 2023 (RTM TV Okey)