Keputusan Dan Live Streaming Kedah Vs Sabah Liga Super 2020. Skuad Lang Merah, Kedah dan pasukan Sabah meneruskan aksi saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 bagi perlawanan minggu kelapan (LS8) yang telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 21 September 2020 .

Pertemuan pasukan Kedah menentang Sabah sebelum ini telah dijadual pada 20 September 2020 (Sabtu) namun venue dan tarikh perlawanan telah diubah ke hari ini (Ahad) atas faktor keselamatan berikutan peningkatan kes Covid-19 di dua negeri berkenaan.

Dalam pada itu, aksi perlawanan Kedah menentang Sabah bagi saingan kelapan Liga Super 2020 masih berlangsung tanpa kunjungan penyokong kedua-dua pasukan di stadium berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu kerajaan dalam membasmi penularan wabak COVID-19 di Malaysia.

Pertemuan membabitkan Kedah dan Sabah sememangnya sebuah perlawanan yang amat dinanti-nantikan oleh penyokong kedua-dua pasukan memandangkan Kedah dan Sabah turun beraksi untuk merealisasikan misi penting mereka dimana Kedah memerlukan kemenangan bagi memperkukuhkan lagi kedudukan mereka yang kini berada di kelompok tiga pasukan terbaik liga, manakala Sabah mencari kemenangan untuk memperbaiki kedudukan mereka dalam carta liga super 2020.

Mengenai kedudukan pasukan dalam carta liga selepas mengharungi tujuh perlawanan sebelum ini menyaksikan Kedah berada di tangga ketiga liga dengan tiga belas mata. Manakala Sabah pula berada dikedudukan kesebelas liga dengan kutipan enam mata.

Secara keseluruhannya, pertembungan membabitkan Kedah dan Sabah pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka meneruskan momentum kemenangan.

Baca Juga
  Siaran langsung keputusan JDT vs KL City FC 30 April 2021

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Sabah Liga Super 21 September 2020

Perlawanan ke-8 saingan Liga Super Malaysia 2020 membabitkan pasukan Kedah menentang (vs) Sabah telah dijadual berlangsung pada hari Isnin, 21 September 2020 bertempat di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras.

Untuk makluman, aksi Kedah vs Sabah turut disiarkan secara siaran langsung serta boleh menonton secara live streaming melalui Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Info Live Streaming Kedah Vs Sabah Liga Super 2020

Terima kasih Unifi kerana memahami situasi semasa semua peminat bola sepak tanahair apabila menyediakan tontonan siaran langsung aksi perlawanan Liga Super secara percuma melalui saluran rasmi Youtube Unifi.

Bagi peminat sukan bola sepak tanahair, terutamanya penyokong Felda United dan Kedah yang mempunyai akses internet boleh menonton perlawanan Kedah menentang Sabah, saingan kelapan Liga Super di saluran Youtube rasmi Unifi, sila klik pada pautan (link) di bawah.

Youtube Unifi: https://www.youtube.com/c/unifiistheone

Keputusan Terkini Kedah Vs Sabah CIMB Liga Super 2020

Sebagai pengkongsian bersama, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Kedah vs Sabah bagi perlawanan kelapan saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini

Keputusan Langsung Kedah Vs Sabah CIMB Liga Super 2020 LS8

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Kedah31Sabah
Penjaring GolPenjaring Gol
26′ Kpah
71′ Kipré
75′ Fayadh
Dennis 27′
Stadium Bolasepak Kuala Lumpur