Siaran Langsung Keputusan Kedah Vs Sabah 2023

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming Kedah Vs Sabah Liga Super 2023 Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming kedah vs sabah

Pasukan Sabah FC menerima kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam aksi perlawanan terakhir (LS26) saingan Liga Super musim 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 17 Disember 2023.

Sabah dan Kedah turun beraksi pada aksi terakhir saingan dengan misi besar iaitu mahu memburu tempat ketiga dalam carta Liga Super 2023.

Sekiranya Sabah FC mahu menamatkan Liga Super pada kedudukan ketiga musim ini mereka tiada pilihan lain kecuali meraih kemenangan tiga mata berharga.

Bagi pasukan Kedah Darul Aman FC pula, keputusan seri sudah memadai untuk mereka mengekalkan status tiga pasukan teratas.

Kedah sebelum ini terlepas peluang mendapatkan kedudukan tangga kedua selepas tewas kepada Selangor FC dan pastinya mereka tidak mahu sekali lagi terlepas peluang ini sekiranya mahu melengkapkan misi ini dengan kejayaan yang disasarkan.

Pertembungan membabitkan Sabah dan Kedah pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turun beraksi dengan membawa misi penting yang mahu direalisasikan.

Penyokong Kedah Darul Aman FC dan Sabah sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Perlawanan penutup tirai saingan Liga Super musim 2023 membabitkan pasukan Sabah FC menentang Kedah Darul Aman FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bertarikh 17 Disember 2023 bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu bermula jam 9:00 malam.

Aksi Sabah vs Kedah turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola (803) serta AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Sabah bagi aksi terakhir Liga Super 2023 perlawanan ke-26 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Pautan Tontonan Online
link Siaran Langsung Sabah Vs Kedah Liga Super 2023
Keputusan Langsung Sabah FC Vs Kedah Darul Aman FC Liga Super 2023
Stadium Likas
Tuan RumahFTPelawat
Sabah FC logo sabah fc20logo kedah fc Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
7′ Irfan Fazail
42′ Ramon