Keputusan Live Streaming Kedah Vs Sabah FC Liga Super 2022 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Sabah FC menerima kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam aksi perlawanan ke-6 saingan Liga Super Malaysia 2022 (LS6) yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 24 April 2022.

Harapan Penyokong Sabah FC Dan Kedah Darul Aman FC

Pada aksi pertembungan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan sudah tentu meletakkan harapan yang tinggi sambil berharap pasukan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan keenam saingan Liga Super musim 2022 ini.

Kemenangan yang diharapkan itu akan membuatkan penyokong lebih bersemangat untuk terus memberi sokongan sepanjang musim.

Persaingan Sabah FC Dan Kedah Darul Aman FC Bagi Menempatkan Pasukan Dikedudukan Terbaik

Pasukan Sabah FC dan Kedah Darul Aman FC pasti mahu mencipta momentum prestasi terbaik pada musim baharu ini untuk menempatkan pasukan di kedudukan terbaik dalam carta Liga Super 2022.

Perlawanan Kedah Vs Sabah FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Kedah dan Sabah pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turun beraksi dengan membawa misi penting yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi Dan Taktikal

Penyokong Sabah FC dan Kedah Darul Aman FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Sabah FC Liga Super 24 April 2022

Perlawanan keenam saingan Liga Super 2022 membabitkan pasukan Kedah menentang (vs) Sabah telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bersamaan 24 April 2022 bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu.

Sebagai makluman, perlawanan Kedah vs Sabah turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Sports 3 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi youtube Unifi menerusi pautan (link) di bawah.

Pautan Tontonan Online
Klik Pautan (Link) : Live Streaming Kedah Vs Sabah FC Liga Super 2022 Youtube Rasmi Unifi

Keputusan Terkini Kedah Vs Sabah FC Liga Super 2022

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan Kedah vs Sabah FC bagi perlawanan keenam saingan Liga Super 2022 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs Sabah FC Liga Super 2022
Stadium Likas, Kota Kinabalu
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Sabah FC40Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
51′,61,71′ Amri Yahyah
56′ Park Tae-Soo
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.