Keputusan Live Streaming Kedah Vs Sabah FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Kedah Darul Aman FC menerima kunjungan Sabah FC dalam aksi perlawanan ke-13 saingan Liga Super Malaysia 2023 (LS13) yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 2 Jun 2023.

Harapan Penyokong Kedah Darul Aman FC Dan Sabah FC

Pada aksi pertembungan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan sudah tentu meletakkan harapan yang tinggi sambil berharap pasukan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan tumpuan saingan Liga Super musim 2023 ini.

Kemenangan yang diharapkan itu bakal membuatkan penyokong lebih bersemangat untuk terus memberi sokongan sehingga akhir musim.

Persaingan Kedah Darul Aman FC Dan Sabah FC Bagi Menempatkan Pasukan Dikedudukan Terbaik

Pasukan Kedah Darul Aman FC dan Sabah FC pasti mahu mencipta momentum prestasi terbaik pada musim baharu ini untuk menempatkan pasukan di kedudukan terbaik dalam carta Liga Super 2023.

Perlawanan Kedah FC Vs Sabah FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Kedah dan Sabah pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turun beraksi dengan membawa misi penting yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi Dan Taktikal

Penyokong Kedah Darul Aman FC dan Sabah sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Sabah FC Liga Super 2 Jun 2023

Perlawanan ke-17 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Kedah menentang (vs) Sabah telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bersamaan 2 Jun 2023 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar bermula jam 9:00 malam.

Aksi pertembungan Kedah vs Sabah turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola (803) dan live streaming di laman web Sooka Astro serta AstroGo seawal jam 8:00 malam bermula dengan siaran pra perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Kedah Darul Aman FC Vs Sabah FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Sabah bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan pusingan ke-13 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Darul Aman FC Vs Sabah FC Liga Super 2023 (LS13)
Stadium Darul Aman, Alor Setar
Tuan RumahFTPelawat
Kedah FC kedah fc logo21sabah fc logo Sabah
Penjaring GolPenjaring Gol
40′,72′ Lee TuckGabriel Peres 8′
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini
Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Live Streaming Kedah Vs Sabah Liga Super 2023 LS13 (Sooka Astro)