Keputusan Live Streaming Selangor FC Vs Kedah Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Selangor FC melayani kunjungan Kedah Darul Aman FC dalam perhitungan perlawanan pusingan ke-12 (LS12) saingan Liga Super musim 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Rabu, 24 Mei 2023.

Harapan Penyokong Selangor FC Dan Kedah Darul Aman FC

Pada aksi pertembungan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan pasti meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam aksi tumpuan saingan Liga Super 2023 malam ini.

Kemenangan yang diharapkan tersebut sudah tentu membuatkan penyokong lebih semangat untuk terus memberi sokongan yang tidak berbelah bagi sehingga habis musim Liga-Malaysia 2023.

Peluang Kedah Darul Aman FC Lakar Kejutan Di Gelanggang Lawan

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali Kedah Darul Aman FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Selangor FC yang kini berada dalam prestasi terbaik.

Cabaran Getir Menanti Kedah Darul Aman FC

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kedah Darul Aman FC berjaya menewaskan Selangor FC, sekali gus dapat melonjakkan kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2023.

Selangor FC Pasti Mahu Teruskan Momentum Kemenangan

Bagi Selangor FC pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan momentum kemenangan dalam saingan Liga Malaysia 2023 meskipun Kedah Darul Aman FC dilihat sebagai sebuah pasukan yang agak sukar untuk ditumpaskan.

Selangor FC Dalam Misi Memburu Kedudukan Naib Juara Liga Super 2023

Saingan Liga Super Malaysia 2023 juga menyaksikan Selangor FC dalam misi mahu menempat pasukan berada di kedudukan naib juara atau berada pada kalangan pasukan di kelompok tiga teratas dalam carta Liga Super 2023.

Bagi merealisasikan misi tersebut, Selangor FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Selangor Vs Kedah Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Selangor FC dan Kedah Darul Aman FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Selangor FC Vs Kedah FC Liga Super 24 Mei 2023

Aksi Liga Super Malaysia 2023 bagi perlawanan pusingan ke-12 membabitkan pasukan Selangor FC menentang (vs) Kedah Darul Aman FC telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 24 Mei 2023 bertempat di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya bermula jam 9:00 malam.

Perlawanan Selangor vs Kedah turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan RTM dan TV2 serta live streaming di laman web RTMklik seawal jam 8:45 malam bermula dengan siaran pra perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi sukan RTM menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Selangor FC Vs Kedah Darul Aman FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Selangor vs Kedah bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-12 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Selangor FC Vs Kedah Darul Aman FC Liga Super 2023 (LS12)
Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya
Tuan RumahFTPelawat
Selangor FC selangor fc logo32kedah fc logo Kedah FC
Penjaring GolPenjaring Gol
23′(P) Ayron
40′ Faisal Halim
78′ Al Rawabdeh
Amikbek 7′
Willian Lira 28′
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini
Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Live Streaming Selangor FC Vs Kedah FC Liga Super 2023 LS12 (Sukan RTM)