Pasukan Kedah Darul Aman FC menerima kunjungan Selangor FC dalam perhitungan perlawanan pusingan ke-25 (LS25) saingan Liga Super musim 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 2 Disember 2023.

Misi Naib Juara Liga Super 2023

Perlawanan ini merupakan misi kedua-dua pasukan bagi merebut kedudukan selaku Naib Juara Liga Super dan tumpuan pastinya terarah kepada Kedah FC yang beraksi di gelanggang sendiri.

Sekiranya Kedah FC meraih tiga mata berharga dalam perlawanan ini sekali gus berjaya merampaskan kedudukan dari Selangor FC yang kini berada di kedudukan kedua dalam Carta Liga Super 2023.

Cabaran

Misi ini merupakan cabaran buat pengendali Kedah Darul Aman FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Selangor FC yang pasti beraksi sehabis baik mungkin untuk mempertahankan kedudukan semasa mereka.

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kedah Darul Aman FC berjaya menewaskan Selangor FC, sekali gus dapat memintas kedudukan selain berpotensi untuk merangkul gelaran Naib Juara Liga Super musim 2023.

Momentum Kemenangan

Bagi Selangor FC pula, mereka pasti sedaya upaya mengekalkan momentum kemenangan meskipun Kedah Darul Aman FC dilihat sebagai sebuah pasukan yang agak sukar untuk ditumpaskan.

Harapan Penyokong

Pada aksi pertembungan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan pasti meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat melakar kemenangan dan meraih 3 mata penuh dalam aksi tumpuan malam ini.

Misi Sama

Selangor FC juga dalam misi yang sama ini mahu memburu gelaran Naib Juara Liga Super musim 2023. Bagi merealisasikan misi tersebut, Selangor FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Aksi Kedah FC Vs Selangor FC Liga Super 2023

Pertembungan membabitkan Kedah Darul Aman FC dan Selangor FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Kedah Vs Selangor Live

Saingan Liga Super Malaysia 2023 bagi perlawanan ke-25 membabitkan pasukan Kedah Darul FC menentang Selangor FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bertarikh 2 Disember 2023 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar bermula jam 9:00 malam.

Perlawanan Kedah vs Selangor turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola (803) serta AstroGO seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Keputusan Terkini

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kedah vs Selangor bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-25 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Pautan Tontonan Online
link Siaran Langsung Kedah Vs Selangor Liga Super 2023
Keputusan Langsung Kedah Vs Selangor Liga Super 2023
Stadium Darul Aman, Alor Setar
Tuan RumahFTPelawat
Kedah FC logo kedah fc01logo selangor fc Selangor FC
Penjaring GolPenjaring Gol
Ayron Del Valle 63′