Live Streaming Kedah Darul Aman KDA FC Vs Selangor FC Liga Super 2021 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh. Skuad Kedah Darul Aman FC atau KDA FC bertandang ke Petaling Jaya, Selangor bagi membuat perhitungan dengan pasukan tuan rumah, Selangor FC dalam saingan Liga Super 2021 bagi perlawanan ketujuh (LS7) yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 6 April 2021.

Penyokong KDA FC Dan Selangor FC Menaruh Harapan Yang Tinggi

Mengenai perlawanan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat memberikan kemenangan meraih 3 mata penuh dalam perlawanan ketujuh saingan Liga Super 2021 ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta liga sekaligus membuatkan penyokong lebih bersemangat untuk terus memberi sokongan sepanjang musim.

KDA FC Merupakan Pasukan Pencabar Terdekat JDT

Berdasarkan kedudukan carta Liga Super 2021 setakat ini, memperlihatkan pasukan Kedah merupakan antara pasukan yang menjadi pencabar terdekat JDT. Bagi memberi tekanan kepada JDT, KDA FC perlu meneruskan momentum kemenangan sebagaimana diperoleh dalam setiap perlawanan sebelum ini.

Prestasi Pasukan Selangor Mula Terumbang-ambing

Penyokong setia pasukan Selangor pasti sedar yang prestasi Selangor FC tidak konsisten. Barisan pemain-pemain Selangor perlu fokus dengan sebaik mungkin terhadap setiap perlawanan bagi mengembalikan keyakinan penyokong terhadap mereka.

Perlawanan Selangor FC Vs KDA FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Kedah dan Selangor pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan selain mempunyai rekod pertemuan menarik membabitkan kedua-dua pasukan.

Informasi Lain Di Infosentral
  Siaran langsung keputusan Pahang vs Perak 3 Oktober 2020

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan Selangor FC Dan KDA FC

Penyokong KDA FC dan Selangor FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Live Streaming Kedah Vs Selangor Liga Super 6 April 2021

Perlawanan ketujuh saingan Liga Super 2021 membabitkan pasukan Selangor FC menentang (vs) Kedah Darul Aman FC telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 6 April 2021 bertempat di Stadium Majlis Bandaraya, Petaling Jaya.

Sebagai makluman, perlawanan Selangor vs Kedah turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 703 seawal jam 8:50 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi youtube Unifi.

Keputusan Terkini KDA FC Vs Selangor FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Kedah vs Selangor bagi perlawanan ketujuh saingan Liga Super 2021 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung KDA FC Vs Selangor FC Liga Super 2021
Stadium Majlis Bandaraya, Petaling Jaya
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Selangor FC 1 2KDA FC
Penjaring GolPenjaring Gol
33′ Oliver BuffKpah 80′
Tchétché Kipré 85′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.