Live Streaming Kedah Darul Aman KDA FC Vs Selangor FC Liga Super 2021 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh. Skuad Kedah Darul Aman FC atau KDA FC menerima kunjungan pasukan Selangor FC bagi membuat perhitungan dalam saingan Liga Super 2021 bagi perlawanan tertunda (LS18) yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 13 Ogos 2021.

Penyokong KDA FC Dan Selangor FC Menaruh Harapan Yang Tinggi

Mengenai perlawanan ini, penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan pilihan masing-masing dapat memberikan kemenangan meraih 3 mata penuh.

Seiring dengan harapan, kemenangan yang dicipta itu sudah tentu akan mempertahankan atau melonjakkan serta memperbaiki kedudukan pasukan masing-masing dalam carta liga.

KDA FC Merupakan Salah Sebuah Pasukan Pencabar Terdekat JDT

Sebelum perlawanan membabitkan pasukan Kedah ditunda. Kedah merupakan antara pasukan yang menjadi pencabar terdekat JDT. Bagi memberi tekanan kepada JDT, KDA FC perlu meneruskan momentum kemenangan sebagaimana diperoleh dalam setiap perlawanan sebelum ini.

Prestasi Pasukan Selangor Mula Terumbang-ambing

Penyokong setia pasukan Selangor pasti sedar yang prestasi Selangor FC tidak konsisten. Barisan pemain-pemain Selangor perlu fokus dengan sebaik mungkin terhadap setiap perlawanan bagi mengembalikan keyakinan penyokong terhadap mereka.

Perlawanan KDA FC Vs Selangor FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan Kedah dan Selangor pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan selain mempunyai rekod pertemuan menarik membabitkan kedua-dua pasukan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan KDA FC Dan Selangor FC

Siaran langsung keputusan JDT vs KL City FC 12 September 2021

Penyokong KDA FC dan Selangor FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kedah Vs Selangor Liga Super 13 Ogos 2021

Perlawanan tertunda saingan ke-18 Liga Super 2021 membabitkan pasukan Kedah Darul Aman FC menentang (vs) Selangor telah dijadual berlangsung semula pada hari Jumaat, 13 Ogos 2021 bertempat di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Sebagai makluman, perlawanan Kedah vs Selangor turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi youtube Unifi, Unifi Play TV dan UnifiTV 703 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Youtube Unifi.

Keputusan Terkini KDA FC Vs Selangor FC Liga Super 2021

Dalam perkembangan yang sama, editor turut akan mengemaskini keputusan Kedah vs Selangor bagi perlawanan tertunda saingan Liga Super 2021 (LS18) ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kedah Vs Selangor Liga Super 2021
Stadium Darul Aman, Alor Setar
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
KDA FC 2 4Selangor FC
Penjaring GolPenjaring Gol
24′ Kpah Sherman
44′ Anumanthan Kumar
Ifedayo (P) 28′ 75′ 90+2′
Danial Asri 30′
Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.