Siaran langsung keputusan Penang FC vs Kelantan FC 8.7.2023

Siaran langsung keputusan Penang FC vs Kelantan FC 8 Julai 2023. Info live streaming penang vs kelantan liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Penang FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[A]ksi saingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki minggu yang ke-16 (LS16) dengan menyaksikan pasukan Penang FC menyambut kunjungan Kelantan FC dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 8 Julai 2023.

Peluang Penang FC Mendapatkan Kemenangan Di Hadapan Penyokong Sendiri

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik buat pasukan Penang FC bagi meraih tiga mata penuh di gelanggang sendiri selepas mengharungi 15 perlawanan sebelum ini dengan hanya mencatatkan empat kemenangan sahaja.

Penang FC Perlu Fokus Bagi Menjayakan Misi

Bagi mencapai matlamat meraih tiga mata kemenangan, setiap barisan pemain Penang FC perlu memberikan fokus dengan sebaik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Penang FC Perlu Berhati-hati Ancaman Kelantan FC

Penang FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kelantan FC disifatkan memiliki keupayaan serta kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Lain pula dengan Kelantan FC, pasukan ini sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Penang FC Vs Kelantan FC Mencetuskan Persaingan Sengit

Aksi pasukan Penang FC dan Kelantan FC pasti menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turun beraksi dengan membawa matlamat yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan Penang FC Dan Kelantan FC

Penyokong Penang FC serta Kelantan FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Penang FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023

Perlawanan minggu ke-16 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Penang FC menentang (vs) Kelantan FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bersamaan 8 Julai 2023 bertempat di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Penang FC vs Kelantan FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi Astro (Sooka) menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Penang FC Vs Kelantan FC Liga Super 8 Julai 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Penang vs Kelantan bagi aksi ke-16 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Penang FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023 (LS16)
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang
PasukanFTPasukan
Penang FC penang fc logo43kelantan fc logo Kelantan FC
Penjaring GolPenjaring Gol
19′,30′ Hadin Azman
41′ Rafael Vitor
84′ Alif
Harith Akif 46,10′
Natanael 45′
Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming Penang FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023 LS16 (Sooka Astro)