Siaran Langsung Keputusan Malaysia Vs Kemboja 2022

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming Malaysia Vs Kemboja 2022 Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming malaysia vs cambodia

Skuad Harimau Malaya (Malaysia) menerima kunjungan pasukan Kemboja (Cambodia) dalam aksi perlawanan persahabatan antarabangsa Tier 1 yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 9 Disember 2022.

Objektif utama perlawanan bola sepak persahabatan antarabangsa di antara Malaysia menentang Cambodia adalah bertujuan mempersiapkan skuad Harimau Malaya untuk menghadapi saingan Piala AFF Mitsubishi Electric
yang dijadual berlangsung bermula pada 20 Disember ini.

Ketua jurulatih skuad kebangsaan, Kim Pan Gon pasti akan memanfaatkan perlawanan persahabatan ini dengan sebaik mungkin bagi menilai prestasi pemain sambil mengukuhkan persefahaman antara pemain selain menguji kombinasi barisan pemain yang dipilih mewakili skuad Harimau Malaya dalam usaha membentuk sebuah pasukan yang lebih mantap.

Berdasarkan ranking terkini yang dikeluarkan oleh Persekutuan Bola Sepak Dunia (FIFA) menyaksikan Malaysia berada dikedudukan ke-146 dunia manakala pasukan Kemboja pula menduduki ranking ke-177 dunia.

Meskipun perlawanan membabitkan Malaysia dan Cambodia sekadar aksi persahabatan, penyokong mengharapkan skuad Harimau Malaya dapat memperoleh kemenangan kerana kemenangan pada perlawanan antarabangsa kelas A ini dapat memberi mata yang akan memperbaiki kedudukan FIFA ranking pasukan bola sepak Malaysia.

Penyokong setia skuad Harimau Malaya sudah tentu akan memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih Kim Pan Gon selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif dalam aksi perlawanan persahabatan kelas A di antara Malaysia menentang Kemboja.

Perlawanan persahabatan antarabangsa membabitkan pasukan Malaysia menentang [vs] Kemboja telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 9 Disember 2022 bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil bermula jam 9 malam.

Aksi perlawanan persahabatan Malaysia vs Kemboja turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran sukan Astro Arena dan TV9 seawal jam 8:45 malam bermula dengan rancangan pra-perlawanan.

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Malaysia vs kemboja bagi aksi persahabatan antarabangsa secara langsung [live score] hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Live Streaming Malaysia Vs Cambodia Perlawanan Persahabatan 2022
Stadium Nasional Bukit Jalil
Tuan RumahFTPelawat
Malaysia logo malaysia fam40logo kemboja bola Cambodia
Penjaring GolPenjaring Gol
11′,45′ Faisal Halim
38′ Lee Tuck
86′ Stuart Wilkin
Pautan Tontonan Online
Live Streaming Malaysia Vs Cambodia International Friendly Match 2022