Siaran langsung keputusan Malaysia vs Laos 3.5.2023

Siaran langsung keputusan Malaysia vs Laos 3 Mei 2023 Sukan SEA. Info live streaming malaysia vs laos sea games 2023 keputusan.

Live Streaming Malaysia Vs Laos Bola Sepak Sukan SEA 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[S]kuad Harimau Muda (Malaysia) memulakan saingan acara bola sepak sukan SEA 2023 edisi ke-32 dengan menentang pasukan Laos bagi perlawanan pertama peringkat kumpulan B yang telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 3 Mei 2023.

Cabaran Malaysia Bola Sepak Sukan SEA 2023

Acara bola sepak Sukan SEA (SEA Games) turut menyaksikan Malaysia bakal berdepan dengan cabaran getir untuk melangkah ke peringkat separuh akhir apabila di undi berada dalam kumpulan B yang dirumuskan sebagai kumpulan maut berikutan turut dihuni oleh juara bertahan Vietnam serta pasukan Thailand.

Malaysia Vs Laos Misi Meraih Kemenangan Pertama

Perlawanan pertama peringkat kumpulan B melibatkan pasukan Malaysia menentang Laos merupakan misi kedua-dua pasukan bagi mendapatkan kemenangan pertama sebagai pemangkin semangat untuk terus mencipta kemenangan pada aksi seterusnya.

Kelebihan Memihak Kepada Pasukan Malaysia

Kelebihan awal menyaksikan berpihak kepada Malaysia berdasarkan prestasi yang ditunjukkan oleh skuad Harimau Muda, namun dalam bola sepak apa sahaja boleh berlaku dan tidak mustahil jika pasukan Laos berjaya mencipta kejutan sekiranya skuad Harimau Muda memberi ruang kepada mereka.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Malaysia Vs Laos 3 Mei 2023 Bola Sepak Sukan SEA

Perlawanan pertama kumpulan B acara bola sepak sukan SEA 2023 membabitkan pasukan Malaysia menentang Laos telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 3 Mei 2023 bermula jam 8 malam waktu Malaysia bertempat di Stadium Visakha, Phnom Penh.

Aksi perlawanan Malaysia vs Laos turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran sukan Astro Arena, RTM TV Okey dan RTM Sukan seawal jam 7:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sukan RTM menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan Tontonan Online
Live Streaming Malaysia (U22) Vs Laos (U22) Sea Games 2023

Keputusan Terkini Malaysia Vs Laos Acara Bola Sepak Sukan SEA 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan Malaysia vs Laos bagi perlawanan pertama kumpulan B acara bola sepak sukan SEA 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Malaysia (U22) Vs Laos (U22) Sea Games 2023
Stadium Visakha, Phnom Penh
PasukanFTPasukan
Malaysia logo fam51laos bola Laos
Penjaring GolPenjaring Gol
4′ Ubaidullah
28′ Siphongphan (OG)
75′ Syahir Bashah
90’+2 Najmudin Akmal
90’+5 Fergus Tierney
(OG) Ubaidullah 20′