Siaran langsung keputusan Negeri Sembilan vs Kelantan United 20.8.2023

Siaran langsung keputusan Negeri Sembilan vs Kelantan United 20 Ogos 2023. Info live streaming negeri sembilan vs kelantan piala malaysia.

Live Streaming Negeri Sembilan FC Vs Kelantan United Piala Malaysia 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[A]ksi saingan Piala Malaysia 2023 kini telah memasuki perlawanan kedua (timbal balik) bagi peringkat 16 pasukan (R16-2) turut menyaksikan pasukan Negeri Sembilan FC melayani kunjungan Kelantan United FC dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 20 Ogos 2023.

Peluang Negeri Sembilan FC Raih Kemenangan

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik buat pasukan Negeri Sembilan FC bagi meraih kemenangan selepas berjaya mendapatkannya pada aksi Piala Malaysia 2023 pusingan pertama sebelum ini.

Negeri Sembilan FC Perlu Fokus Bagi Menjayakan Kemenangan

Bagi mencapai matlamat meraih kemenangan, setiap barisan pemain Negeri Sembilan FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Negeri Sembilan FC Perlu Waspada Ancaman Kelantan United FC

Negeri Sembilan FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Kelantan United FC pastinya akan berjuang berhabis-habisan bagi mendapatkan kemenangan dengan jaringan gol yang dapat mengatasi kedudukan agregat yang dimiliki oleh pasukan Negeri Sembilan.

Bagi pasukan Negeri Sembilan FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang dari dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk meraih kemenangan di hadapan penyokong sendiri.

Perlawanan Negeri Sembilan FC Vs Kelantan United Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan Negeri Sembilan FC dan Kelantan United FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Negeri Sembilan FC Dan Kelantan United Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Negeri Sembilan FC dan Kelantan United FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan timbal balik Piala Malaysia 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Negeri Sembilan FC Vs Kelantan United FC Piala Malaysia 2023

Perlawanan kedua saingan Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan Negeri Sembilan FC menentang (vs) Kelantan United telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bersamaan 20 Ogos 2023 bertempat di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Negeri Sembilan FC vs Kelantan United turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena 801, Astro Arena Bola (803), AstroGO, Sukan RTM dan RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman RTMklik (Sukan RTM) menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Negeri Sembilan FC Vs Kelantan United FC 19 Ogos 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Negeri Sembilan FC vs Kelantan United bagi aksi kedua saingan Piala Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Negeri Sembilan FC Vs Kelantan United FC Piala Malaysia 2023
Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi
Tuan RumahFTPelawat
N.Sembilan negeri sembilan fc logo42kelantan united logo Kelantan Utd
Penjaring GolPenjaring Gol
7′ Casagrande
19′ B. Kumar
33′ H.Htet Aung
88′(P) Y. Ezzejjari
OJ Porteria 3′
Indra Putra (P)66′
Agregat
N.Sembilan negeri sembilan fc logo52kelantan united logo Kelantan Utd
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Negeri Sembilan FC Vs Kelantan United Piala Malaysia 2023