Live Streaming Sri Pahang FC Vs Kuching City FC Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Sri Pahang FC melayani kunjungan Kuching City FC dalam aksi Liga Super 2023 bagi perlawanan ke-22 (LS22) yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 30 September 2023.

Peluang Kuching City FC Bangkit Lakar Kejutan

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Kuching City FC, Irfan Bakti bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Sri Pahang FC dengan memberi tentangan sengit di hadapan penyokong lawan.

Cabaran Getir Menanti Kuching City FC

Meskipun tugas tersebut berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kuching City FC berjaya melakukan kejutan keatas Sri Pahang FC, sekali gus dapat menambah tiga mata berharga dalam carta Liga Super musim 2023.

Pahang Mahu Tebus Kekecewaan

Bagi Sri Pahang FC pula, perlawanan ini pasti dimanfaatkan dengan sehabis baik mungkin bagi menebuskan kekecewaan selepas tersingkir dari saingan Piala Malaysia selain mahu terus fokus kepada saingan Liga Super untuk menempatkan pasukan di kelompok terbaik dalam carta liga.

Perlawanan Pahang Vs Kuching FC Liga Super 2023 Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Sri Pahang FC dan Kuching City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Pahang Vs Kuching FC Liga Super 2023

Aksi Liga Super bagi perlawanan ke-22 membabitkan pasukan Sri Pahang FC menentang (vs) Kuching City FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bertarikh 30 September 2023 bertempat di Stadium Darul Makmur, Kuantan bermula jam 9 malam.

Aksi Pahang vs Kuching FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGo seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Keputusan Terkini Sri Pahang FC Vs Kuching City FC 30 September 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Pahang vs Kuching FC bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-22 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Sri Pahang FC Vs Kuching City FC Liga Super 2023
Stadium Darul Makmur, Kuantan
Tuan RumahFTPelawat
Sri Pahang sri pahang fc logo32kuching city logo Kuching FC
Penjaring GolPenjaring Gol
12′ S. Brundo
43′ K. Ruzie
62′ Rafael Silvia
P. Henrique 16′
Abu Kamara 25′
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Sri Pahang FC Vs Kuching City FC Liga Super 2023