Keputusan live streaming Sri Pahang vs Penang

Keputusan live streaming Sri Pahang vs Penang. Info siaran langsung pahang vs penang liga super 2023 dan keputusan penuh.

[P]asukan Penang FC menerima kunjungan Sri Pahang FC dalam perhitungan perlawanan ke-24 (LS24) saingan Liga Super yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 26 November 2023.

Penang FC Perlu Bangkit

Penang FC perlu bangkit melakar kemenangan di laman sendiri bagi mengembalikan keyakinan penyokong terhadap kemampuan mereka dalam mengharungi baki perlawanan yang ada saingan Liga Super.

Cabaran Penang FC

Perlawanan ini juga merupakan cabaran buat pengendali pasukan Penang FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Sri Pahang FC yang kini berada dalam prestasi terbaik dan konsisten.

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Penang FC berjaya menewaskan Sri Pahang FC, sekali gus dapat memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2023.

Sri Pahang FC Mahukan Kemenangan

Bagi Sri Pahang FC pula, pertembungan ini merupakan peluang buat mereka untuk mencuri tiga mata berharga memandangkan Penang FC bukanlah sebuah pasukan yang sukar untuk ditumpaskan.

Misi Sri Pahang FC

Saingan Liga Super Malaysia 2023 juga menyaksikan Sri Pahang FC dalam misi mahu menempat pasukan berada di kelompok tiga teratas dalam carta Liga Super 2023. Bagi merealisasikan misi tersebut, Sri Pahang FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Aksi Pahang Vs Penang Liga Super 2023

Pertembungan membabitkan Sri Pahang FC dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Sri Pahang FC Vs Penang FC Live

Saingan Liga Super bagi perlawanan ke-24 membabitkan pasukan Penang FC menentang Sri Pahang FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bertarikh 26 November 2023 bertempat di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang bermula jam 5:30 petang.

Aksi Pahang vs Penang turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola (803) serta AstroGO seawal jam 5:00 petang bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Keputusan Terkini

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Pahang vs Penang bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-24 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Pautan Tontonan Online
link Siaran Langsung Sri Pahang FC Vs Penang FC Liga Super 2023
Keputusan Langsung Penang FC Vs Sri Pahang FC Liga Super 2023
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang
Tuan RumahFTPelawat
Penang FC logo penang fc32logo sri pahang fc Sri Pahang
Penjaring GolPenjaring Gol
25′,64′ Abdeen
70′ Izzat Zikri
Rafael Silva 20′
Syazwan Andik 62′