Keputusan Live Streaming Pahang Vs Penang FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Pahang FC menerima kunjungan Penang FC dalam perhitungan perlawanan pusingan kesebelas (LS11) saingan Liga Super Malaysia 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 20 Mei 2023.

Peluang Penang FC Bangkit Lakar Kejutan Kemenangan Di Tempat Lawan

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Penang FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Sri Pahang FC yang kini berada dalam prestasi terbaik dan konsisten.

Cabaran Getir Bakal Menanti Penang FC

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Penang FC berjaya menewaskan Sri Pahang FC, sekali gus dapat memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2023.

Sri Pahang FC Pasti Mahu Teruskan Momentum Kemenangan

Bagi Sri Pahang FC pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan momentum kemenangan dalam saingan Liga Malaysia 2023 meskipun Penang FC dilihat sebagai sebuah pasukan yang agak sukar untuk ditumpaskan.

Sri Pahang FC Dalam Misi Memburu Kedudukan Naib Juara Liga Super 2023

Saingan Liga Super Malaysia 2023 juga menyaksikan Sri Pahang FC dalam misi mahu menempat pasukan berada di kedudukan naib juara atau berada pada kalangan pasukan di kelompok tiga teratas dalam carta Liga Super 2023.

Bagi merealisasikan misi tersebut, Sri Pahang FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Pahang Vs Penang Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Sri Pahang FC dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Sri Pahang FC Vs Penang FC Liga Super 20 Mei 2023

Aksi Liga Super Malaysia 2023 bagi perlawanan pusingan kesebelas membabitkan pasukan Sri Pahang FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 20 Mei 2023 bertempat di Stadium Darul Makmur, Kuantan bermula jam 5:15 petang.

Perlawanan Pahang vs Penang turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena Bola 2 (804) dan live streaming di laman web Sooka Astro serta AstroGo seawal jam 5:00 petang bermula dengan siaran pra perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro, klik pada judul pautan yang disediakan dalam ruangan di bawah.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Live Streaming Sri Pahang FC Vs Penang FC Liga Super 2023 LS11 (Sooka Astro)

Keputusan Terkini Sri Pahang FC Vs Penang FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Pahang vs Penang bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-11 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Sri Pahang FC Vs Penang FC Liga Super 2023 (LS11)
Stadium Darul Makmur, Kuantan
Tuan RumahFTPelawat
Sri Pahang sri pahang fc logo10penang fc logo Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
49 (P)’ Kpah Sherman
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini