Keputusan Dan Live Streaming Pahang Vs Perak Liga Super 2020

Skuad Tok Gajah, Pahang menerima kunjungan pasukan Perak The Bos Gaurus dalam perlawanan minggu kesepuluh saingan CIMB Liga Super Malaysia 2020 (LS10) yang telah dijadual berlangsung buat kedua-dua pasukan pada hari Sabtu, 3 Oktober 2020.

Pertemuan membabitkan Pahang dan Perak sememangnya sebuah perlawanan tumpuan yang amat dinanti-nantikan oleh penyokong kedua-dua pasukan berikutan Pahang dan Perak turun beraksi untuk merealisasikan misi penting mereka dimana Pahang memerlukan kemenangan bagi melonjakkan kedudukan mereka ke tangga terbaik liga, manakala Perak pula mencari kemenangan bagi mempertahankan kedudukan selaku pasukan kedua dalam carta liga super 2020.

Dalam pada itu, aksi perlawanan Pahang menentang Perak bagi saingan kesepuluh Liga Super 2020 masih berlangsung tanpa kunjungan penyokong kedua-dua pasukan di Stadium berikutan pihak Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) mengambil langkah berjaga-jaga bagi membantu kerajaan dalam membasmi penularan wabak COVID-19 di Malaysia.

Mengenai kedudukan pasukan dalam carta liga selepas mengharungi sembilan aksi perlawanan sebelum ini menyaksikan Pahang berada di tangga keenam dengan tiga belas mata. Manakala Perak pula berada dikedudukan kedua liga setelah meraih tujuh belas mata.

Pertembungan membabitkan Pahang dan Perak pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia masing-masing yang mahu pasukan mereka memperoleh keputusan kemenangan sekaligus dapat menambah tiga mata berharga.

Siaran Langsung Pahang Vs Perak Liga Super 3 Oktober 2020

Perlawanan kesepuluh saingan Liga Super Malaysia 2020 membabitkan pasukan Pahang menentang (vs) Perak telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 3 Oktober 2020 bertempat di Stadium Darul Makmur, Kuantan.

Untuk makluman, aksi Pahang vs Perak turut disiarkan secara siaran langsung melalui Unifi Sports 1 dan 2 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Info Live Streaming Pahang Vs Perak Liga Super 2020

Terima kasih Unifi kerana memahami situasi semasa semua peminat bola sepak tanahair apabila menyediakan tontonan siaran langsung aksi perlawanan Liga Super secara percuma melalui saluran rasmi Youtube Unifi.

Bagi peminat sukan bola sepak tanahair, terutamanya penyokong Pahang dan Perak yang mempunyai akses internet boleh menonton perlawanan Pahang menentang Perak, saingan minggu kesepuluh Liga Super secara live streaming di saluran Youtube rasmi Unifi, sila klik pada pautan (link) di bawah.

Youtube Unifi: https://www.youtube.com/c/unifiistheone

Keputusan Terkini Pahang Vs Perak CIMB Liga Super 2020

Sebagai pengkongsian bersama, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Pahang vs Perak bagi perlawanan kesepuluh saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini

Keputusan Langsung Pahang Vs Perak CIMB Liga Super 2020 LS10

Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Pahang32Perak
Penjaring GolPenjaring Gol
8′ Dinesh
27′ Nik Haseefy
41′ Ivan carlos
Partiban 48′
Stadium Darul Makmur