Siaran Langsung Keputusan Penang FC Vs Kelantan United 2023

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming Penang FC vs Kelantan United Liga Super 2023 Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming penang vs kelantan united

Aksi saingan Liga Super musim 2023 kini telah memasuki minggu yang ke-22 (LS22) turut menyaksikan pasukan Kelantan United FC menyambut kunjungan Penang FC dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 1 Oktober 2023.

Perlawanan ini merupakan peluang buat pasukan Kelantan United FC bagi meraih 3 mata pertama meskipun beraksi di gelanggang lawan selepas mengharungi 21 perlawanan sebelum ini dengan hanya memperoleh dua kemenangan.

Bagi mencapai matlamat meraih tiga mata berharga, setiap barisan pemain Kelantan United FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Kelantan United FC perlu juga berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Penang FC dirumuskan memiliki keupayaan serta kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Pertembungan pasukan Penang FC dan Kelantan United FC pasti menarik minat penyokong setia kerana kedua-dua pasukan ini turun beraksi dengan membawa matlamat yang mahu direalisasikan.

Penyokong Penang FC serta Kelantan United FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Perlawanan minggu ke-22 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Kelantan United FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad bertarikh 1 Oktober 2023 bertempat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu bermula jam 9 malam.

Aksi Penang FC vs Kelantan United turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola (803) serta di Astro Go seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro).

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Penang vs Kelantan United bagi aksi ke-22 saingan Liga Super musim 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kelantan United FC Vs Penang FC Liga Super 2023
Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu
Tuan Rumah FT Pelawat
Kelantan Utd kelantan united logo 1 0 penang fc logo Penang FC
Penjaring Gol Penjaring Gol
67′ Dominik Balić
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Penang FC Vs Kelantan United Liga Super 2023