Siaran langsung keputusan KL City FC vs Penang FC 18.8.2023

Siaran langsung keputusan KL City FC vs Penang FC 18 Ogos 2023. Info live streaming penang fc vs kl city fc piala malaysia 2023 dan keputusan.

Live Streaming KL City FC Vs Penang FC Piala Malaysia 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[P]asukan Kuala Lumpur City FC menerima kunjungan Penang FC dalam saingan Piala Malaysia 2023 peringkat 16 pasukan (R16) bagi perlawanan pusingan kedua (timbal balik) yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 18 Ogos 2023.

Penyokong Penang FC Menaruh Harapan Yang Tinggi

Penyokong Penang FC pastinya meletakkan harapan yang tinggi sambil mengharapkan pasukan mereka dapat melakar kemenangan dan mengatasi kelebihan aggregate yang dimiliki oleh KL City FC dalam perlawanan timbal balik peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia musim 2023 malam ini.

Kuala Lumpur City FC Selangkah Ke Suku Akhir Piala Malaysia 2023

Pasukan KL City FC turun beraksi dengan kelebihan selesa selepas berjaya menewaskan Penang FC dengan jaringan 4-0 pada aksi sebelum ini. KL City hanya perlu keputusan seri ataupun mempertahankan kelebihan sedia ada untuk mara ke peringkat suku akhir Piala Malaysia 2023.

Perlawanan KL City FC Vs Penang FC Pasti Sengit

Pertembungan membabitkan pasukan KL City FC dan Penang FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Tumpuan Penyokong Terhadap Strategi, Taktikal Pasukan KL City FC Dan Penang FC

Penyokong KL City FC dan Penang FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi merealisasikan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Kuala Lumpur City FC Vs Penang FC Piala Malaysia 2023

Perlawanan timbal balik saingan Piala Malaysia 2023 peringkat 16 pasukan (R16) membabitkan Kuala Lumpur City FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bersamaan 18 Ogos 2023 bertempat di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras bermula jam 8:15 malam.

Aksi KL City FC vs Penang FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGO seawal jam 7:45 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro) menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini KL City FC Vs Penang FC 18 Ogos 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan KL City FC vs Penang FC bagi aksi kedua peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kuala Lumpur City FC Vs Penang FC Piala Malaysia 2023
Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras
Tuan RumahFTPelawat
KL City FC kl city fc logo10penang fc logo Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
70′ Kipré Tchetche
Aggregate
KL City FC kl city fc logo50penang fc logo Penang FC
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming KL City FC Vs Penang FC Piala Malaysia 2023