Keputusan Live Streaming Penang FC Vs Kuching City FC Piala FA 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Kuching City FC menerima kunjungan Penang FC dalam perlawanan pusingan ke-2 atau peringkat 16 pasukan saingan Piala FA Malaysia 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 15 April 2023.

Peluang Kuching City FC Mencipta Kejutan Di Laman Sendiri

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Kuching City FC, Irfan Bakti bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Penang FC dengan memberi tentangan sengit terhadap pihak lawan di hadapan penyokong sendiri.

Cabaran Getir Menanti Kuching City FC

Meskipun disifatkan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kuching City FC berjaya melakarkan kemenangan keatas Penang FC, sekali gus dapat melayakkan pasukan ke peringkat suku akhir Piala FA 2023.

Penang FC Pasti Mahu Teruskan Momentum Kemenangan

Bagi Penang FC pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan momentum kemenangan dalam saingan Liga Malaysia 2023 memandangkan Kuching City FC bukanlah sebuah pasukan yang sukar untuk ditumpaskan.

Penang FC Dalam Misi Memburu Kejuaraan Piala FA Malaysia

Saingan Piala FA Malaysia 2023 turut menyaksikan Penang FC dalam misi memburu kejuaraan Piala FA Malaysia musim 2023.

Bagi merealisasikan misi tersebut, Penang FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Penang FC Vs Kuching FC Pasti Berlangsung Sengit

Apapun, pertembungan membabitkan Kuching City FC dan Penang FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan pilihan mereka dapat mara ke peringkat suku akhir Piala FA 2023.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Penang FC Vs Kuching City FC Piala FA 15 April 2023

Aksi Piala FA Malaysia 2023 bagi perlawanan peringkat 16 pasukan membabitkan pasukan Kuching City FC menentang [vs] Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 15 April 2023 bertempat di Stadium Negeri, Sarawak bermula jam 9:15 malam.

Perlawanan Penang FC vs Kuching FC turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi Sooka Astro, Astro Arena Bola 3 [807] serta AstroGo seawal jam 9:00 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan [Link] Tontonan Online
🔗 Live Streaming Kuching City FC Vs Penang FC Piala FA 2023 [Sooka Astro]

Keputusan Terkini Kuching City FC Vs Penang FC Piala FA 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Penang FC vs Kuching FC bagi aksi Piala FA 2023 perlawanan peringkat 16 pasukan secara langsung [live score] hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kuching City FC Vs Penang FC Piala FA Malaysia 2023
Stadium Negeri, Sarawak
Tuan RumahFTPelawat
Kuching FC kuching city logo04penang fc logo Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
Soony Saad 10′
Rafael Vitor 48′
Hadin Azman 65′
Giovane Gomes 90’+4
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini
Pautan [Link] Info Berkaitan
🔗 Kedudukan Carta Piala FA 2023 Dan Jadual Penuh Perlawanan