Siaran langsung keputusan Perak FC vs Kuching FC 16.7.2023

Siaran langsung keputusan Perak FC vs Kuching FC 16 Julai 2023. Info live streaming perak vs kuching fc liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Perak FC Vs Kuching City FC Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[P]ersaingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki minggu ke-17 (LS17) turut menemukan pasukan Kuching City FC dengan Perak FC untuk berentap dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 16 Julai 2023.

Peluang Kuching City FC Mendapatkan 3 Mata Di Hadapan Penyokong Sendiri

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik buat pasukan Kuching City FC bagi meraih tiga mata penuh di gelanggang sendiri selepas mengharungi perlawanan sebelum ini dengan kekalahan.

Kuching City FC Perlu Fokus Bagi Merealisasikan Misi

Bagi mencapai matlamat meraih kemenangan tiga mata penuh, jentera serangan dan pertahanan Kuching FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Kuching City FC Perlu Waspada Ancaman Perak FC

Kuching City FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Perak FC dirumuskan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di gelanggang lawan.

Bagi Perak FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Perak FC Vs Kuching City FC Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan Perak FC dan Kuching City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Perak FC Vs Kuching City FC Liga Super 2023

Perlawanan ke-17 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Kuching City FC menentang (vs) Perak FC telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 16 Julai 2023 bertempat di Stadium Negeri, Sarawak bermula jam 8:15 malam.

Aksi pertembungan menarik Perak FC vs Kuching FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGO seawal jam 7:45 malam bermula dengan siaran pra rancangan

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Kuching City FC Vs Perak FC Liga Super 16 Julai 2023

Sebagai makluman, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Perak FC vs Kuching FC bagi aksi ke-17 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kuching City FC Vs Perak FC Liga Super 2023 (LS17)
Stadium Negeri, Kuching Sarawak
Tuan Rumah FT Pelawat
Kuching FC kuching city logo 1 2 perak fc logo Perak FC
Penjaring Gol Penjaring Gol
32′ Abu Kamara L.Guaycochea 13′
Seo Seonung 80′
Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming Perak FC Vs Kuching City FC Liga Super 2023 LS17 (Sooka Astro)