Pasukan Terengganu FC (TFC) melayani kunjungan Skuad The Bos Gaurus, Perak bagi saingan pertama CIMB Liga Super 2020 dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 29 Februari 2020.

Pertembungan membabitkan kedua-dua pasukan ini pasti sengit dan menarik minat penyokong setia masing-masing berikutan Terengganu FC dan Perak mempunyai rekod pertemuan serta sejarah yang tersendiri.

Penyokong Terengganu FC dan Perak sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diaplikasikan oleh jurulatih selain mengharapkan penyerang import mempamerkan aksi terbaik bagi mendapatkan jaringan gol.

Terengganu FC yang turun selaku pasukan bukan pilihan pasti memanfaatkan kelebihan beraksi di hadapan penyokong sendiri untuk mencipta kejutan terhadap pasukan Perak.

Namun, ianya bukan perkara yang mudah kerana pasukan Perak musim 2020 ini dibarisi oleh pemain lama yang berpengalaman bermula pemain di barisan pertahanan hinggalah jentera serangan.

Apapun pertembungan Terengganu dan Perak merupakan perlawanan yang bakal berlangsung sengit kerana kedua-dua pasukan pasti akan berjuang berhabis-habisan bagi meraihkan tiga mata pertama yang akan menyuntik semangat untuk mengharungi cabaran seterusnya dalam saingan Liga Super 2020.

Live Streaming Perak Vs Terengganu FC Liga Super 29 Februari 2020

Perlawanan pertama saingan Liga Super 2020 di antara Terengganu FC menentang (vs) Perak telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 29 Februari 2020 bertempat di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Sebagai makluman kepada penyokong kedua-dua pasukan perlawanan ini turut akan disiarkan secara siaran langsung melalui Unifi Sports seawal jam 8:45 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Keputusan Terkini Terengganu FC Vs Perak CIMB Liga Super 2020

Dalam pada itu, Infosentral turut akan mengemaskini keputusan Perak vs Terengganu FC dalam perlawanan pertama saingan Liga Super 2020 ini secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Perak Vs Terengganu FC CIMB Liga Super 2020
Tuan RumahMasa PenuhPelawat
Terengganu FC 13 Perak
Penjaring GolPenjaring Gol
18′ SanjarDe Paula 80′ ,41′
Shahrul Saad 80′
Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin
 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini.
VIDEO RANGKUMAN GOL PERAK VS TERENGGANU FC LIGA SUPER 2020
 PLATFORM BERKAITAN
 Keputusan Kedudukan Carta Dan Jadual Penuh Liga Super 2020