Keputusan live streaming Sabah vs PSM Makassar

Keputusan live streaming Sabah vs PSM Makassar. Info siaran langsung sabah vs psm makassar piala afc 2023 dan keputusan.

Sabah FC mengakhiri saingan peringkat kumpulan Piala AFC (AFC Cup) musim 2023 dengan menentang wakil Indonesia iaitu pasukan PSM Makassar bagi perlawanan keenam kumpulan H yang dijadual berlangsung pada hari Khamis, 14 Disember 2023.

Sabah Juara Kumpulan H

Pasukan Sabah FC telah melakar sejarah tersendiri apabila muncul Juara Kumpulan H sekali gus berjaya mara ke peringkat separuh akhir Zon ASEAN.

Mengikut format pertandingan, hanya tiga juara kumpulan dan satu naib juara kumpulan terbaik sahaja yang akan layak ke peringkat separuh akhir Zon ASEAN Piala AFC 2023.

Pelengkap Jadual

Meskipun perlawanan Sabah menentang PSM Makassar dirumuskan sebagai aksi pelengkap jadual, kejayaan menambah lagi tiga mata berharga pastinya menjadi pemangkin semangat untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha mencipta kejutan dalam kempen Piala Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) buat kali pertama.

Harapan Penyokong

Peminat dan penyokong setia Sabah FC sudah tentu akan memberi tumpuan kepada perlawanan ini dengan mengharapkan pasukan mereka berjaya meraih kemenangan terakhir kumpulan yang akan menyuntik semangat barisan pemain serta menambahkan lagi keyakinan untuk menghadapi cabaran seterusnya dalam saingan Piala Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) musim 2023.

Aksi Sabah FC Vs PSM Makassar Piala AFC 2023

Pertembungan membabitkan Sabah FC dan PSM Makassar pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Sabah Vs PSM Makassar Live

Saingan Piala Konfederasi Bolasepak Asia bagi perlawanan terakhir kumpulan H membabitkan pasukan Sabah FC menentang PSM Makassar telah dijadual berlangsung pada hari Khamis bertarikh 14 Disember 2023 bermula jam 8:00 malam bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu.

Aksi Sabah FC vs PSM Makassar turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Sukan Astro Arena Bola (803) serta AstroGo seawal jam 7:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong Sabah FC boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman sesawang penstriman rasmi Sooka (Astro).

Keputusan Terkini

Dalam pada itu, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan Sabah FC vs PSM Makassar bagi aksi keenam kumpulan H saingan Piala AFC 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Pautan Tontonan Online
link Siaran Langsung Sabah Vs PSM Makassar AFC Cup 2023
Keputusan Langsung Sabah FC Vs PSM Makassar AFC Cup 2023
Stadium Likas
Tuan RumahFTPelawat
Sabah FC logo sabah fc13logo psm makassar PSM Makassar
Penjaring GolPenjaring Gol
73′ T. CastanheiraYakob Sayuri 15′
Dominic Tan (OG) 36′
É. Nascimento 90’+6