Keputusan Live Streaming Sabah FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Sabah FC melayani kunjungan Kelantan FC dalam perlawanan ke-9 [LS9] saingan Liga Super Malaysia 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Rabu, 19 April 2023.

Peluang Kelantan FC Bangkit Lakar Kejutan Di Tempat Lawan

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Kelantan FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Sabah FC yang kini berada dalam prestasi terbaik.

Cabaran Getir Menanti Kelantan FC

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kelantan FC berjaya menewaskan Sabah FC, sekali gus dapat melonjakkan kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2023.

Sabah FC Pasti Mahu Teruskan Momentum Kemenangan

Bagi Sabah FC pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan momentum kemenangan dalam saingan Liga Malaysia 2023 meskipun Kelantan FC dilihat sebagai sebuah pasukan yang agak sukar untuk ditumpaskan.

Sabah FC Dalam Misi Memburu Kedudukan Tiga Pasukan Teratas

Saingan Liga Super Malaysia 2023 juga menyaksikan Sabah FC dalam misi mahu menempat pasukan berada di kedudukan pasukan di kelompok tiga teratas dalam carta Liga Super 2023.

Bagi merealisasikan misi tersebut, Sabah FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Sabah Vs Kelantan Pasti Berlangsung Sengit

Apapun, pertembungan membabitkan Sabah FC dan Kelantan FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Sabah Vs Kelantan Liga Super 19 April 2023

Aksi Liga Super Malaysia 2023 bagi perlawanan kesembilan membabitkan pasukan Sabah FC menentang [vs] Kelantan FC telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 19 April 2023 bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu bermula jam 9:15 malam.

Perlawanan Sabah vs Kelantan turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi Sooka Astro, Astro Arena Bola 2 [804] serta AstroGo seawal jam 9:00 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan [Link] Tontonan Online
🔗 Live Streaming Sabah FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023 [Sooka Astro]

Keputusan Terkini Sabah FC Vs Kelantan FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Sabah vs Kelantan bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-9 secara langsung [live score] hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Sabah FC Vs Kelantan FC Liga Super Malaysia 2023
Stadium Likas, Kota Kinabalu
Tuan RumahFTPelawat
Sabah FC sabah fc logo61kelantan fc logo Kelantan FC
Penjaring GolPenjaring Gol
4′,11′ Daniel Ting
48′ Dominic Tan
68′ Baddrol
74′ Stuart Wilkin
90’+2 Telmo
Cifu 46′
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini