Siaran Langsung Keputusan Sabah Lwn Kelantan D.N 2024

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming Sabah FC Vs Kelantan Darul Naim FC Liga Super 2024 Merangkumi Keputusan Penuh Perlawanan.
sabah vs kelantan live streaming

Pasukan Kelantan Darul Naim FC melayani kunjungan Sabah FC dalam perlawanan kedua saingan Liga Super musim 2024/25 yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 17 Mei 2024.

Sabah FC Lwn Kelantan Darul Naim FC Misi Tiga Mata

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Kelantan Darul Naim FC bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Sabah FC yang kini berada dalam prestasi terbaik.

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Kelantan Darul Naim FC berjaya menewaskan Sabah FC, sekali gus dapat menambah tiga mata berharga dalam carta liga.

Bagi Sabah FC pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan momentum kemenangan dalam saingan Liga Malaysia 2024 meskipun Kelantan Darul Naim FC dilihat sebagai sebuah pasukan yang agak sukar untuk ditumpaskan.

Objektif Sabah FC

Saingan Liga Super musim 2024/25 juga menyaksikan Sabah FC dalam misi mahu menempat pasukan berada di kedudukan pasukan di kelompok tiga teratas dalam carta liga.

Bagi merealisasikan misi tersebut, Sabah FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Tumpuan Penyokong Sabah Dan Kelantan

Pertembungan membabitkan Sabah FC dan Kelantan Darul Naim FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Live Streaming Sabah FC Lwn Kelantan Darul Naim FC Liga Super 2024

Saingan Liga Super 2024/25 bagi perlawanan ke-2 membabitkan pasukan Kelantan Darul Naim FC menentang Sabah FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bertarikh 17 Mei 2024 bertempat di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu bermula jam 9 malam.

Aksi Sabah lwn Kelantan turut disiarkan secara siaran langsung di saluran RTM TV Okey dan Sukan RTM seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi RTM (RTMklik).

Keputusan Kelantan Darul Naim FC Lwn Sabah FC

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Kelantan Darul Naim FC melawan Sabah bagi aksi Liga Super 2024/25 perlawanan ke-2 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Kelantan Darul Naim FC Lwn Sabah FC Liga Super 2024/25 (9:00PM)
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Kelantan D.N logo kelantan united 2 3  logo sabah fc Sabah FC
Penjaring Gol Penjaring Gol
55′ Kim Ri-Gwan
90+1′ Kyung-hwan Bae
Gabriel Peres 25′
Stuart Wilkin 63′
Ramon 68′
Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu
Tontonan Online
pautan keluar Live Streaming Sabah Vs Kelantan Liga Super 2024