Live Streaming Sabah FC Vs KL City FC Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Sabah melayani kunjungan Kuala Lumpur City FC dalam perhitungan aksi Liga Super 2023 bagi perlawanan pusingan ke-20 (LS20) yang dijadual berlangsung pada hari Ahad, 13 Ogos 2023.

Harapan Penyokong Sabah FC Dan KL City FC

Penyokong setia kedua-dua pasukan pastinya meletakkan harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan mereka dapat melakar kemenangan dalam perlawanan malam ini kerana kemenangan yang diharapkan ini sudah tentu akan menambah serta berupaya memperbaiki kedudukan mata pasukan dalam carta Liga Super 2023.

Sabah FC Perlu Waspada Ancaman KL City FC

Pasukan Sabah FC perlu berwaspada dengan ancaman KL City FC yang dirumuskan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Bagi pasukan Sabah FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan kemenangan di gelanggang sendiri.

Perlawanan Sabah FC Vs KL City FC Pasti Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Sabah FC dan KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Sabah FC Dan KL City FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Sabah FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Sabah FC Vs KL City FC Liga Super 2023

Aksi Liga Super bagi perlawanan ke-20 membabitkan pasukan Sabah FC menentang (vs) Kuala Lumpur telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 13 Ogos 2023 bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu bermula jam 7:30 malam.

Perlawanan Sabah vs Kuala Lumpur turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola 2 (804) serta AstroGo seawal jam 7:00 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi Sooka (Astro) menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Sabah FC Vs KL City FC Suku Akhir Piala FA 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Sabah vs Kuala Lumpur bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-20 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Sabah FC Vs Kuala Lumpur City FC Liga Super 2023
Stadium Likas, Kota Kinabalu
Tuan RumahFTPelawat
Sabah FC sabah fc logo32kl city fc logo KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
51′ Stuart Wilkin
79′ Park Tae-Su
90′ Gabriel Peres
Romel Morales 60′
Haqimi Rosli 71′
nota Sila Refresh atau reload page bagi mendapatkan paparan keputusan terkini
Pautan (Link) Tontonan Online
pautan keluar Live Streaming Sabah FC Vs KL City FC Liga Super 2023 LS20 (Sooka Astro)