Siaran langsung keputusan Sabah vs Kuching City FC 19.8.2023

Siaran langsung keputusan Sabah vs Kuching City FC 19 Ogos 2023. Info live streaming sabah fc vs kuching fc piala malaysia 2023 dan keputusan.

Live Streaming Sabah FC Vs Kuching City FC Piala Malaysia 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[P]asukan Sabah FC melayani kunjungan Kuching City FC dalam aksi Piala Malaysia 2023 bagi perlawanan kedua (timbal balik), peringkat 16 pasukan (R16-2) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 19 Ogos 2023.

Penyokong Mahu Sabah FC Kekalkan Momentum Kemenangan

Penyokong setia Sabah FC pasti meletakkan harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan kedua peringkat 16 pasukan saingan Piala Malaysia musim 2023 malam ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut akan menjadi pemangkin semangat bagi menghadapi perlawanan peringkat seterusnya selain menjadi momentum untuk terus memperkuatkan pasukan dalam usaha memburu kejuaraan Piala Malaysia musim 2023.

Disebalik Tugas Besar, Kuching City FC Mahu Mencipta Kejutan

Perlawanan ini merupakan peluang Kuching City FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat memberi tekanan kepada Sabah FC untuk meraih kemenangan di gelanggang sendiri.

Perlawanan Sabah FC Vs Kuching City FC Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan Sabah FC dan Kuching City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Sabah FC Dan Kuching City FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Sabah FC dan Kuching FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Piala Malaysia 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Sabah FC Vs Kuching City FC Piala Malaysia 2023

Aksi Piala Malaysia bagi perlawanan kedua peringkat 16 pasukan membabitkan Sabah FC menentang (vs) Kuching City FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bersamaan 19 Ogos 2023 bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu bermula jam 8:15 malam.

Perlawanan Sabah vs Kuching FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena Bola (803) serta AstroGo seawal jam 7:45 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web rasmi Sooka (Astro) menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Sabah FC Vs Kuching City FC 19 Ogos 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Sabah vs Kuching FC bagi aksi Piala Malaysia 2023 perlawanan kedua peringkat 16 pasukan secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Sabah FC Vs Kuching City FC Piala Malaysia 2023
Stadium Likas, Kota Kinabalu
Tuan RumahFTPelawat
Sabah FC sabah fc logo11kuching city logo Kuching FC
Penjaring GolPenjaring Gol
27′ Rizal GhazaliRamesh Lai 58′
Agregat
Sabah FC sabah fc logo41kuching city logo Kuching FC
Pautan (Link) Tontonan Online
link Live Streaming Sabah FC Vs Kuching City FC Piala Malaysia 2023