Siaran langsung keputusan Selangor FC vs KL City FC 8.8.2023

Siaran langsung keputusan Selangor FC vs KL City FC 8 Ogos 2023. Info live streaming selangor fc vs kl city fc liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Selangor Vs KL City FC Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[A]ksi saingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki minggu ke-19 (LS19) turut menyaksikan pasukan Selangor FC menyambut kunjungan Kuala Lumpur FC dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 8 Ogos 2023.

Peluang Selangor FC Meraih Kemenangan Di Hadapan Penyokong Sendiri

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik buat pasukan Selangor FC bagi meraih 3 mata berharga di hadapan penyokong sendiri selepas berjaya mendapatkan 13 kemenangan sepanjang berlangsungnya saingan Liga Super 2023 sebelum ini.

Selangor FC Perlu Fokus Sepenuhnya Bagi Menjayakan Misi

Bagi mencapai matlamat meraih koleksi tiga mata berharga, setiap barisan pemain Selangor FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Selangor FC Perlu Waspada Ancaman KL City FC

Pasukan Selangor FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana KL City FC disifatkan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di hadapan penyokong lawan.

Bagi pasukan KL City FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan KL City FC Vs Selangor FC Bakal Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Selangor FC dan KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal KL City FC Dan Selangor FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Selangor FC dan KL City FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Selangor FC Vs KL City FC Liga Super 2023

Perlawanan ke-19 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Selangor FC menentang (vs) KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Selasa bersamaan 8 Ogos 2023 bertempat di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Selangor FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan RTM Bola (803) serta RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman web penstriman rasmi RTMklik menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Selangor FC Vs KL City FC 8 Ogos 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Selangor FC vs KL City FC bagi aksi minggu ke-19 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Selangor FC Vs KL City FC Liga Super 2023 (LS19)
Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya
PasukanFTPasukan
Selangor FC selangor fc logo20kl city fc logo KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
32′ Harith Haikal
76′ Mukhairi Ajmal
Pautan (Link) Tontonan Online
link Live Streaming Selangor FC Vs KL City FC Liga Super 2023 LS19 (Sukan RTM)