Siaran langsung keputusan Selangor vs PDRM 19.8.2023

Siaran langsung keputusan Selangor vs PDRM 19 Ogos 2023. Info live streaming selangor fc vs pdrm fc piala malaysia 2023 dan keputusan.

Pasukan Selangor FC kembali menentang PDRM FC dalam saingan Piala Malaysia 2023 bagi perlawanan kedua (timbal balik) peringkat 16 pasukan (R16-2) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 19 Ogos 2023.

Kekalkan Momentum Kemenangan

Penyokong setia Selangor pasti meletakkan harapan yang tinggi dengan mengharapkan pasukan pilihan mereka dapat meraih kemenangan dalam perlawanan tumpuan Piala Malaysia musim 2023 petang ini.

Seiring dengan harapan, kemenangan tersebut semestinya menjadi pemangkin semangat untuk terus memperkuatkan pasukan bagi memberi cabaran kepada pasukan yang bertanding.

Disebalik Cabaran Getir, PDRM FC Mampu Mencipta Kejutan

Pasukan PDRM FC dijangka menghadapi tugas sukar berdepan dengan Selangor yang kini berada pada tahap prestasi terbaik dan konsisten.

Namun, perlawanan ini merupakan peluang PDRM FC bagi membuktikan mereka mampu mencipta kejutan ataupun sekurang-kurangnya dapat memberi tekanan kepada Selangor FC yang beraksi di hadapan penyokong sendiri.

Selangor Dalam Misi Memburu Kejuaraan Piala Malaysia 2023

Saingan Piala Malaysia 2023 juga menyaksikan Selangor FC dalam misi memburu kejuaraan. Bagi merealisasikan misi tersebut, Selangor sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Selangor Vs PDRM Dijangka Sengit

Pertembungan membabitkan Selangor FC dan PDRM FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Selangor FC Dan PDRM FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Selangor dan PDRM sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Piala Malaysia 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Selangor FC Vs PDRM FC Piala Malaysia 2023

Aksi Piala Malaysia bagi perlawanan kedua peringkat 16 pasukan membabitkan Selangor FC menentang (vs) PDRM FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bersamaan 19 Ogos 2023 bertempat di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya bermula jam 5:30 petang.

Perlawanan Selangor vs PDRM turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena 801, Astro Arena Bola 3 (807), AstroGO, Sukan RTM dan RTM TV Okey seawal jam 5:00 petang bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi RTMklik ataupun Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Selangor FC Vs PDRM FC 19 Ogos 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Selangor FC vs PDRM FC bagi aksi Piala Malaysia 2023 perlawanan timbal balik peringkat 16 pasukan secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Selangor FC Vs PDRM FC Piala Malaysia 2023
Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya
Tuan RumahFTPelawat
Selangor FC selangor fc logo12pdrm fc logo PDRM FC
Penjaring GolPenjaring Gol
25′ YohandryNabil Latpi 31′
H. Haikal (OG) 90’+3
Agregat
Selangor FC selangor fc logo53pdrm fc logo PDRM FC
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Selangor FC Vs PDRM FC Piala Malaysia 2023