Siaran langsung keputusan Selangor vs Penang FC 15.7.2023

Siaran langsung keputusan Selangor vs Penang FC 15 Julai 2023. Info live streaming selangor fc vs penang fc liga super 2023 dan keputusan.

Live Streaming Selangor FC Vs Penang FC Liga Super 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

[S]aingan Liga Super Malaysia 2023 kini telah memasuki pusingan kedua bagi perlawanan ke-17 (LS17) turut menyaksikan pasukan Selangor FC menerima kunjungan Penang FC dalam aksi yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 15 Julai 2023.

Peluang Selangor FC Meraih Kemenangan Di Laman Sendiri

Perlawanan ini merupakan peluang terbaik buat pasukan Selangor FC bagi meraih kemenangan tiga mata penuh di hadapan penyokong sendiri bagi menambah jumlah pungutan mata dalam carta Liga Super 2023.

Selangor FC Perlu Fokus Bagi Merealisasikan Kemenangan

Bagi mencapai matlamat meraih tiga mata, pasukan Selangor FC perlu memberikan fokus dengan sehabis baik mungkin selain menggelak daripada melakukan sebarang kesilapan yang boleh memberi peluang serta kelebihan kepada pihak lawan mencipta sesuatu.

Selangor FC Perlu Waspada Ancaman Penang FC

Selangor FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan Penang FC disifatkan memiliki keupayaan dan kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Bagi Penang FC pula, mereka sudah tentu akan sedaya mempertahankan gawang daripada dibolosi serta beraksi dengan sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang positif di tempat lawan.

Perlawanan Selangor FC Vs Penang FC Bakal Berlangsung Sengit

Pertembungan membabitkan Selangor FC dan Penang FC pasti menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Strategi, Taktikal Selangor FC Dan Penang FC Menjadi Tumpuan Penyokong

Penyokong Selangor FC dan Penang FC sudah tentu memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan tumpuan Liga Super 2023 ini.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Selangor FC Vs Penang FC Liga Super 2023

Perlawanan minggu ke-17 saingan Liga Super 2023 membabitkan pasukan Selangor FC menentang (vs) Penang FC telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 15 Julai 2023 bertempat di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya bermula jam 9:00 malam.

Aksi perlawanan Selangor FC vs Penang FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan RTM serta RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari laman sesawang penstriman rasmi RTMKlik menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Keputusan Terkini Selangor FC Vs Penang FC Liga Super 15 Julai 2023

Dalam pada itu, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Selangor FC vs Penang FC bagi aksi minggu ke-17 saingan Liga Super Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Live Streaming Selangor FC Vs Penang FC Liga Super 2023 (LS17)
Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya
Tuan RumahFTPelawat
Selangor FC selangor fc logo30penang fc logo Penang FC
Penjaring GolPenjaring Gol
29′ Al Rawabdeh
59′ Richmond Boakye
78′ Faisal Halim
Pautan (Link) Tontonan Online
Live Streaming Selangor FC Vs Penang FC Liga Super 2023 LS17 (Sukan RTM)