Keputusan Live Streaming Sabah FC Vs Selangor FC Liga Super 2023 Semasa, Terkini Dan Penuh

Pasukan Sabah FC menerima kunjungan Selangor FC dalam perlawanan ke-10 (LS10) saingan Liga Super Malaysia 2023 yang dijadual berlangsung pada hari Khamis, 27 April 2023.

Peluang Sabah FC Bangkit Lakar Kemenangan Di Gelanggang Sendiri

Perlawanan ini merupakan cabaran buat pengendali pasukan Sabah FC iaitu Datuk Ong Kim Swee bagi memastikan pasukan kendaliannya dapat menyaingi kehebatan Selangor FC yang kini berada dalam prestasi terbaik.

Cabaran Getir Menanti Sabah FC

Walaupun dirumuskan sebagai tugas berat, namun dalam bola sepak apa-apapun boleh terjadi. Sekiranya Sabah FC berjaya menewaskan Selangor FC, sekali gus dapat melonjakkan kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2023.

Selangor FC Pasti Mahu Teruskan Momentum Kemenangan

Bagi Selangor FC pula, perlawanan ini merupakan peluang buat mereka untuk terus mengekalkan momentum kemenangan dalam saingan Liga Malaysia 2023 meskipun Sabah FC dilihat sebagai sebuah pasukan yang agak sukar untuk ditumpaskan.

Selangor FC Dalam Misi Memburu Kedudukan Tiga Pasukan Teratas

Saingan Liga Super Malaysia 2023 juga menyaksikan Selangor FC dalam misi mahu menempat pasukan berada di kedudukan pasukan di kelompok tiga teratas dalam carta Liga Super 2023.

Bagi merealisasikan misi tersebut, Selangor FC sudah tentu tidak mahu ambil mudah terhadap cabaran daripada pihak lawan.

Perlawanan Sabah FC Vs Selangor FC Pasti Berlangsung Sengit

Apapun, pertembungan membabitkan Sabah FC dan Selangor FC pasti berlangsung dengan sengit serta menarik minat penyokong setia kedua-dua pasukan yang mahu pasukan mereka mendapatkan kemenangan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Sabah FC Vs Selangor FC Liga Super 2023

Aksi Liga Super Malaysia 2023 bagi perlawanan pusingan kesepuluh membabitkan pasukan Sabah FC menentang [vs] Sabah FC telah dijadual berlangsung pada hari Khamis, 27 April 2023 bertempat di Stadium Likas, Kota Kinabalu bermula jam 7:30 malam.

Perlawanan Selangor vs Sabah turut disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di saluran rasmi Sooka Astro, Astro Arena Bola (803) serta AstroGo seawal jam 7:15 malam bermula dengan siaran pra-perlawanan.

Untuk menonton secara live streaming di internet sila layari saluran rasmi Sooka Astro menerusi judul pautan yang disediakan pada ruangan di bawah.

Pautan (Link) Tontonan Online
🔗 Live Streaming Sabah FC Vs Selangor FC Liga Super 2023 (Sooka Astro)

Keputusan Terkini Sabah FC Vs Selangor FC Liga Super 2023

Dalam perkembangan yang sama, editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Selangor vs Sabah bagi aksi Liga Super 2023 perlawanan ke-10 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Sabah FC Vs Selangor FC Liga Super Malaysia 2023
Stadium Likas
Tuan RumahFTPelawat
Sabah FC sabah fc logo21selangor fc logo Selangor FC
Penjaring GolPenjaring Gol
25′ Saddil Ramdani
66′ Baddrol
Faisal Halim 52′
📌 Sila Refresh atau reload page untuk paparan keputusan terkini