Siaran Langsung Keputusan Terengganu Vs KL City FC 2023

Info Siaran Langsung Dan Live Streaming Terengganu Vs KL City FC Piala Malaysia 2023 Merangkumi Keputusan Masa Penuh Perlawanan.
live streaming terengganu vs kl city

Cabaran Piala Malaysia 2023 kini telah memasuki peringkat separuh akhir kedua dengan menyaksikan pasukan tuan rumah Terengganu FC menerima kunjungan pasukan pelawat Kuala Lumpur City FC dalam perlawanan timbal balik yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 3 November 2023.

Peluang kedua-dua pasukan untuk mara ke peringkat akhir Piala Malaysia musim 2023 masih terbuka namun kelebihan awal memihak kepada pasukan Terengganu yang memiliki defisit jumlah gol mengatasi KL City FC.

Terengganu FC sebelum ini berjaya menewaskan KL City FC dengan jaringan 2 gol berbalas 1 pada aksi separuh akhir pertama yang berlangsung di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras.

Pasukan Terengganu FC pasti akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan beraksi dihadapan ribuan penyokong sendiri yang sudah tentu menjadi pemangkin semangat untuk memburu kemenangan.

Namun, Terengganu FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan KL City FC dirumuskan memiliki keupayaan serta kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Aksi Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan tuan rumah, Terengganu FC dan pelawat, KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Perlawanan peringkat separuh akhir kedua saingan Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan Terengganu menentang KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bertarikh 3 November 2023 bertempat di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kuala Terengganu bermula jam 9:00 malam.

Aksi Terengganu FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena (801), Astro Arena Bola (803), AstroGO serta di Sukan RTM dan RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi RTMklik ataupun Sooka (Astro).

Editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Terengganu FC vs KL City FC bagi aksi separuh akhir kedua saingan Piala Malaysia Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Terengganu FC Vs Kuala Lumpur City FC Piala Malaysia 2023
Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin
Tuan Rumah FT Pelawat
Terengganu FC logo terengganu fc 2 1 logo kl city fc KL City FC
Penjaring Gol Penjaring Gol
43′,68′ Ivan Mamut Romel Morales 52′
Agregat
Terengganu FC logo terengganu fc 4 2 logo kl city fc KL City FC
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Terengganu FC Vs KL City FC Piala Malaysia 2023