Live Streaming Terengganu FC Vs KL City FC Piala Malaysia 2023 Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh

Cabaran Piala Malaysia 2023 kini telah memasuki peringkat separuh akhir kedua dengan menyaksikan pasukan tuan rumah Terengganu FC menerima kunjungan pasukan pelawat Kuala Lumpur City FC dalam perlawanan timbal balik yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 3 November 2023.

Peluang Masih Terbuka

Peluang kedua-dua pasukan untuk mara ke peringkat akhir Piala Malaysia musim 2023 masih terbuka namun kelebihan awal memihak kepada pasukan Terengganu yang memiliki defisit jumlah gol mengatasi KL City FC.

Terengganu FC sebelum ini berjaya menewaskan KL City FC dengan jaringan 2 gol berbalas 1 pada aksi separuh akhir pertama yang berlangsung di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras.

Kemenangan Di Hadapan Penyokong Sendiri

Pasukan Terengganu FC pasti akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan beraksi dihadapan ribuan penyokong sendiri yang sudah tentu menjadi pemangkin semangat untuk memburu kemenangan.

Waspada Ancaman KL City FC

Namun, Terengganu FC perlu berwaspada dengan ancaman pihak lawan kerana pasukan KL City FC dirumuskan memiliki keupayaan serta kekuatan untuk mencipta kejutan di tempat lawan.

Perlawanan Terengganu FC Vs KL City FC Piala Malaysia 2023

Aksi Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan tuan rumah, Terengganu FC dan pelawat, KL City FC pasti menarik minat penyokong setia kerana mereka turun beraksi dengan membawa misi yang mahu direalisasikan.

Siaran Langsung Atau Live Streaming Terengganu FC Vs KL City FC Piala Malaysia 2023

Perlawanan peringkat separuh akhir kedua saingan Piala Malaysia 2023 membabitkan pasukan Terengganu menentang KL City FC telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat bertarikh 3 November 2023 bertempat di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kuala Terengganu bermula jam 9:00 malam.

Aksi Terengganu FC vs KL City FC turut disiarkan secara siaran langsung di saluran sukan Astro Arena (801), Astro Arena Bola (803), AstroGO serta di Sukan RTM dan RTM TV Okey seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong kedua-dua pasukan boleh juga menonton secara live streaming di internet dengan melayari laman web penstriman rasmi RTMklik ataupun Sooka (Astro).

Keputusan Terkini Terengganu FC Vs KL City FC 3 November 2023

Editor turut mengikuti serta mengemaskini keputusan Terengganu FC vs KL City FC bagi aksi separuh akhir kedua saingan Piala Malaysia Malaysia 2023 secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan Langsung Terengganu FC Vs Kuala Lumpur City FC Piala Malaysia 2023
Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin
Tuan RumahFTPelawat
Terengganu FC logo terengganu fc21logo kl city fc KL City FC
Penjaring GolPenjaring Gol
43′,68′ Ivan MamutRomel Morales 52′
Agregat
Terengganu FC logo terengganu fc42logo kl city fc KL City FC
Pautan Tontonan Online
link Live Streaming Terengganu FC Vs KL City FC Piala Malaysia 2023