Malaysia Vs Bahrain : Live Streaming Dan Keputusan

poster malaysia vs bahrain live
Siaran Langsung TV Atau Live Streaming Malaysia Vs Bahrain Piala Asia AFC 2023/2024 Status Perlawanan Keputusan Semasa, Terkini Dan Penuh.

Skuad Harimau Malaya (Malaysia) meneruskan saingan Piala Asia 2023/2024 peringkat kumpulan E dengan menentang pasukan Bahrain bagi aksi perlawanan kedua yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 20 Januari 2024.

Malaysia Tiada Pilihan

Pasukan Malaysia tiada pilihan kecuali kemenangan pada perlawanan kedua ini bagi mencerahkan laluan ke pusingan kalah mati selain sebagai penyuntik semangat juang untuk menghadapi cabaran seterusnya dalam saingan peringkat kumpulan.

Laluan Sukar Buat Malaysia

Selepas tewas kepada Jordan dengan jumlah jaringan yang besar tempoh hari, Malaysia menempa laluan sukar untuk mara ke peringkat saingan kalah mati namun peluang masih ada dengan syarat Malaysia perlu menewaskan Bahrain dalam perlawanan ini serta mengikat keputusan seri dengan Korea Selatan pada perlawanan terakhir peringkat kumpulan E Piala Asia 2023/2024.

Sekiranya perkara ini berjaya direalisasikan, Malaysia berpeluang untuk mara ke peringkat kalah mati membabitkan 16 pasukan selaku pasukan tempat ketiga terbaik.

Perbezaan Ranking Dunia FIFA

Atas kertas, perbezaan ranking dunia FIFA dilihat lebih memihak kepada pasukan Bahrain yang kini berada pada kedudukan 88 dunia manakala Malaysia pada kedudukan 132 turun dua anak tangga susulan tewas 0-4 kepada Jordan pada aksi perlawanan pertama.

Harapan Penyokong

Penyokong dan rakyat Malaysia sangat mengharapkan skuad Harimau Malaya dapat melakar kemenangan kerana inilah peluang yang harus dimanfaatkan oleh Harimau Malaya bagi mencipta kejutan di pentas tertinggi bola sepak Asia.

Aksi Tumpuan Malaysia Vs Bahrain

Penyokong setia skuad Harimau Malaya sudah tentu akan memberi tumpuan terhadap strategi dan taktikal yang akan diterapkan oleh jurulatih Kim Pan Gon selain mengharapkan kesebelasan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi terbaik bagi mencapai objektif kemenangan dalam perlawanan kedua kumpulan E Piala Asia di antara pasukan Malaysia menentang Bahrain.

Malaysia Vs Bahrain Live Siaran Langsung

Perlawanan kedua kumpulan E membabitkan pasukan Malaysia menentang Bahrain telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu bertarikh 20 Januari 2024 bermula jam 10.30 malam waktu Malaysia bertempat di Stadium Jassim bin Hamad, Al Rayyan, Qatar.

Aksi Malaysia vs Bahrain turut disiarkan secara siaran langsung oleh RTM Sukan, RTM TV Okey serta Astro Arena Bola seawal jam 10 malam bermula dengan siaran pra rancangan perlawanan.

Penyokong boleh juga menonton di internet secara live streaming di internet menerusi laman sesawang penstriman rasmi RTMklik dan Sooka (Astro)

Keputusan Terkini

Dalam pada itu, editor turut mengikuti sambil mengemaskini keputusan Malaysia vs Bahrain bagi perlawanan kedua kumpulan E Piala Asia secara langsung (live score) hingga tamat masa penuh perlawanan.

Keputusan
PasukanMasa PenuhPasukan
Malaysia bendera malaysia01bendera bahrain Bahrain
Penjaring GolPenjaring Gol
Ali Madan 90+5′
 Stadium Jassim bin Hamad
Tontonan Online
pautan keluar Siaran Langsung Malaysia Vs Bahrain Piala Asia AFC 2023/2024 (RTM Sukan)
pautan keluar Live Streaming Malaysia Vs Bahrain AFC Asian Cup 2023/2024 (Alternatif)